Művészek, zenészek, táncosok fognak össze a háborús helyzetben lévő nemzettársak megsegítése érdekében.

A Fonó Budai Zeneház a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére rendez estet Együtt egymásért! címmel április 27-én.

A szervezők emlékeztetnek, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart és a kultúra nehéz helyzetben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára.

Az esten bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítése – hangsúlyozták a szervezők.

A Fonó rendezvényének kiemelt vendége lesz Pál Lajos kárpátaljai népzenész, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar, valamint a Paládi Fiúk. Az est házigazdája Pál István „Szalonna”, Módos Máté táncos, Váradi Levente fotográfus, Mir Dávid Hessami néptáncos. Váradi Levente képeiből összeállított kiállítás is várja majd a közönséget.

A rendezvényre a teljes árú, 4 000 forintos jegyek mellett támogatói jegyek is válthatóak.

Az est további támogatói között van Szalonna és Bandája, a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és a Forrás Néptáncegyüttes.

Fonó.hu

Borítókép: Pál István Szalonna népzenész (b) az Ördög bújt a vonóba címû népzenei gálakoncerten, a balatonfüredi Anna-bál kísérõrendezvényén
Forrás: MTI/Bodnár Boglárka