Elég egyszer hibázni és a migráció tönkreteszi még az unokáink életét is – emlékeztetett a miniszterelnök arra, hogy milyen hatást gyakorol a bevándorlás Európára.

Vannak unokáim, ők észszerű számítások szerint 2100-ban élni fognak, szóval nagyapaként nagyon érdekel a kérdés: milyen ország lesz Magyarország 2100-ban? – vetette fel a kérdést Orbán Viktor csütörtökön, a Facebook-oldalán közzétett videóban, amely a NarCon konferencián elhangzott gondolatait összegzi.

„Felelősséget érzek azért, hogy ne tegyek olyat, ami 2100-ban rossz lesz az unokáimnak. Nem most, hanem 2100-ban. Azért is felelősséget érzek, hogy most mindent megtegyek, ami hasznos lehet ahhoz, hogy jó életük legyen 2100-ban” – magyarázta álláspontját a kormányfő, aki szerint mindebből következik az is, hogy a a migrációnak van egy történelmi horizontja is:

„Milyen civilizáció lesz Európa? Muszlim civilizáció lesz, keresztény vagy valami keverék, vagy hogy fog kinézni az élet? – tette fel a kérdést.

Én azt tudom mondani, hogy keresztény társadalomban élni, még ha nem is olyan erős, mint volt, de keresztény társadalomban élni csodálatos dolog. A legjobb, amit el tudok képzelni a gyerekeinknek és az unokáinknak – mondta Orbán Viktor a videóban, amelynek felvételein a miniszterelnök családtagjai, illetve Ferenc pápa láthatóak.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetõjével folytatott pódiumbeszélgetésén a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben a rendezvény második napján
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán