A polgári kormány filozófiája a természetes emberi közösségek megerősítésére épül.

Jöjjön bármilyen nyomásgyakorlás, pénzügyi zsarolás vagy politikai fenyegetés, a magyar kormány kiáll Európa hagyományos értékei, a kereszténység, a családok és a nemzetek mellett jelentette ki Varga Mihály a Kiss Pál Múzeum új épületének átadó ünnepségén, Tiszafüreden, közölte a pénzügyi tárca kommünikéjében.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: az átalakuló, identitását elvesztő Európában kulcsfontosságúvá váltak az értékmentő és hagyományőrző intézmények, ezért a kormány a jövőben is kiemelten támogatja ezeket.

A tárcavezető megjegyezte: Tiszafüred előtt ma több nagy lehetőség áll, az egyik ezek közül a fürdőkultúra felélesztése, amelytől jelentős turisztikai vonzerőt várhat. A másik a kulturális hagyaték bemutatása, amely önálló vonzerőként is megállhatja a helyét. A miniszter azt is megjegyezte, hogy a városban az identitás építése mellett az oktatás, a gazdaság és a sport területén is komoly fejlődés ment végbe.

Varga Mihály felhívta a figyelmet: a polgári kormány filozófiája a természetes emberi közösségek megerősítésére épül, ez a múzeum fejlesztéséhez való hozzájárulásában is kifejeződik.

Az intézmény kormányzati támogatással, összesen 105 millió forintból újult meg. Mint mondta: a kormány támogatására a jövőben is számíthatnak mindazok az intézmények, amelyek a hagyomány és értékmegőrzés érdekében munkálkodnak.

A miniszter ismertette: a Kiss Pál Múzeum Magyarország egyik legrégibb, 1877-es alapítású fővároson kívüli múzeuma. A múzeumi anyag az őskorig, illetve a jégkorszakig nyúlik vissza és évezredeken át a teljes helytörténetet felöleli.

Borítókép: Varga Mihály
Forrás: Facebook/Varga Mihály