Mélyaltatásban tartják a műtétet követően a szlovák kormányfőt szerda esti értesülések szerint.

Robert Fico túl van az életveszélyen – jelentette ki Tomáš Taraba szlovák környezetvédelmi miniszter, aki a BBC Newshour című műsorában beszélt a kormányfő állapotáról, aki ellen szerdán merényletet követett el egy támadó.

„Súlyosan megsérült: az egyik golyó a gyomrába fúródott, míg a másik egy ízületet ért. Azonnal kórházba szállították, majd megműtötték” – mondta.

Taraba hozzátette, rendkívül megdöbbentették a történtek. „Ha jól tudom, szerencsére a műtét jól sikerült. Remélem, hogy végül túléli, jelenleg nincs életveszélyes állapotban” – hangsúlyozta.

A tárcavezető azzal vádolta meg az ellenzéki pártokat, hogy „hamis narratívákat” alkalmaznak, és Ficót „szörnyetegnek” állítják be, ezek pedig szerinte nem tartoznak a demokrácia értékeihez.

Mint ismeretes, a szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico miniszterelnököt, a politikust helikopteren szállították kórházba, majd megműtötték. Az operáció sikeresnek bizonyult, a sajtó értesülései szerint stabilizálták az állapotát.

Mellkason és gyomron lőtték Robert Ficót

Robert Fico műtéte véget ért, 3 óra 40 percig tartott, tájékoztatott valamivel 21 óra után szerdán este a TA3 hírtelevízió, amely szerint a miniszterelnököt mélyaltatásban tartják a következő órákban.

Fico sok vért vesztett, egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, egy pedig az egyik végtagját sebesítette meg, állítja a TA3. A hírtelevízió információi szerint az orvosok mindent megtettek, most már Robert Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel.

Új Szó
Napunk.dennikn.sk

Borítókép: Robert Ficót testőrei szállítják el a merénylet helyszínéről
Forrás: X/Mycha