Nikki Haley a budai Várban és a Gellért-hegyen járt párjával, illetve megcsodálták a Szent István-bazilikát és az Országházat is.

Budapesten tűnt fel Nikki Haley, Donald Trump egykori kihívója. A republikánus politikus közösségi oldalakra feltöltött fotóin kivehető, hogy Haley a budai Várban és a Gellért-hegyen járt párjával, illetve megcsodálták a Szent István-bazilikát és az Országházat is.

„Budapest, nem okoztál csalódást! Gyönyörű város, tele kultúrával, történelemmel és vendégszeretettel” – írta Nikki Haley a fényképekhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nikki Haley (@nikkihaley) által megosztott bejegyzés

Nikki Haley először 2004-ben lépett be a politikába, amikor szülőállamában, Dél-Karolinában indult egy képviselői helyért.

Később, egészen 2017-ig a kormányzói posztot is betöltötte, amikor Donald Trump kedvéért lemondott mandátumáról, hogy ehelyett az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete legyen.

Nikki Haley-t nemzetközileg leginkább utóbbi posztjáról ismerik: az ENSZ-ben két éven keresztül védte Trump külpolitikai döntéseit, de mindig is egy Trump-barát politikusnak számított.

2023 februárjában jelentette be az X-re feltöltött videójában, hogy elnökjelöltként szeretne visszatérni a Republikánus Párt élére, de végül 2024 márciusában szülőállamában, Dél-Karolinában kamerák elé állt, és bejelentette elnökjelölt-aspiránsi kampányának felfüggesztését, mivel akkor már esélytelen volt, hogy megszerezze az elnökjelöltséget.

Blikk.hu

Borítókép: Nikki Haley
Forrás: NDTV