Több tucat személyt vettek őrizetbe a magyar határőrök.

Egy fekete katonai rendszámú GAZ–66-os teherautó áttörte az ukrán–magyar államhatárt Kárpátalján. Ezt követően a magyar határőrök 32 ukrán őrizetbe vételét jelezték.

Az esetről Vitalij Glagola, egy kárpátaljai újságíró számolt be a Telegram-csatornáján. Elmondása szerint az incidens vasárnap, június 9-én történt a Kaszony és Nagybégány (Velika Bijhany) közötti szakaszon.

Az autót később a magyar oldalon találták meg, Barabás térségében, de azt már az összes utas elhagyta. A magyar határőrök később 32 személy őrizetbe vételét jelentették be.

Az Ukrán Állami Határszolgálat elnöke, Andrej Demcsenko ezredes elmondta, a munkácsi kirendeltségen egy embercsoport járművel történt illegális határátlépésével kapcsolatban jelenleg minden szükséges ellenőrzést végrehajtanak.

Demcsenko hozzátette, hogy az ukrán határőrök több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehet az illegális embercsempészethez.

Ezredest idézve az Ukrajinszka Pravda közölte, hogy az ellenőrzés során megállapították, hogy az autó vélhetően nem tartozik katonai alakulatokhoz.

Továbbá az is kiderült, hogy a magyar fél még nem adta át Ukrajnának az őrizetbe vett állampolgárokat.

Mandiner.hu
Magyar Nemzet.hu

Borítókép: Teherautó törte át az ukrán-magyar határt
Forrás: Telegram