Növekvő jobboldali fenyegetést hallucinál a Deutsche Welle.

A 2024-es európai parlamenti választásokon elért jobboldali eredmények miatt aggódnak a migránsok a jövőjükért Franciaországban és Németországban.

A diszkrimináció növekedésétől és a szigorúbb politikáktól való félelem fokozódik, ahogy Európa jobbra tolódik. Úgy tűnik, hogy Franciaország a szélsőjobboldal felé fordult – lamentál a Deutsche Welle szerzője.

Franciaországban a nacionalista, jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt a szavazatok 31%-át szerezte meg, ami kétszerese Emmanuel Macron francia elnök centrista szövetségének. Ezt követően Macron feloszlatta a francia parlament alsóházát, és időközi választásokat hirdetett a hónap végére.

Ahogy Franciaország újabb választási fordulóra készül, sokan Európában aggódnak, hogy az RN, a jobboldali, populista Marine Le Pen pártja hatalomra kerülhet Macron hivatali idejének utolsó két évében.

Akik különösen aggódnak, azok a migránsok és a migrációs háttérrel rendelkezők. Aggódnak jövőjük miatt Franciaországban.

Aggódnak, hogy hátrányos helyzetbe kerülnek majd, amikor munkát keresnek vagy a szociális juttatásokhoz akarnak hozzáférni. „A fasizmus megérkezett” – hisztériázott a francia Emilia Roig az Instagramon.

Ősszel Ausztria is új, országos választások elé néz. Ott a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetett a legutóbbi európai választásokon, megelőzve a konzervatív Osztrák Néppártot (ÖVP).

Olaszországban Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali Olasz Testvérek pártja is a szavazatok többségét szerezte meg.

Németországban egyetlen párt sem szerzett annyi új szavazatot az európai választásokon, mint a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD)

Összességében az Európai Parlament jobboldali frakciói hatalmas növekedést tapasztaltak.

Eyüp Kalyon, a Németországi Török-Iszlám Unió Vallási Ügyekért (DITIB), Németország egyik legnagyobb muszlim szervezetének főtitkára, a DW-nek elmondta, hogy „komolyan aggódik” a politikai polarizáció miatt a vasárnapi választások után.

Növekvő jobboldali fenyegetést hallucinál a cikk szerzője. Úgy véli, hogy a januárban egy titkos találkozón felmerült „remigráció” ötlete, vagyis a nem német hátterű emberek kitoloncolásának kérdésének felvetése, erőszakhoz fog vezetni.

A német rendőrség és tanácsadó központok figyelmeztettek, hogy a jobboldali politikai ideológiák által motivált bűncselekmények, különösen a rasszista és antiszemita erőszak növekszik Németországban.

Mandiner.hu

Borítókép: Migránsok érkeznek Európába
Forrás: YouTube