Akad néhány érdekesség, amit talán a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem tudtak – eddig.

Bár nem látszik rajta, Brad Pitt bizony túl van a hatvanon, ez pedig elég idő ahhoz, hogy egy sor izgalmas dolgot éljen meg. Begyűjteni két Oscar-díjat és három Golden Globe-ot nyilván hatalmas dolog, de ne menjünk el azok mellett az apró, ám annál érdekesebb tények mellett sem, amiket a színész az elmúlt évtizedekben élt meg.

Jöhetnek a legérdekesebbek?

Mielőtt élő legenda lett, jóval szerényebb megbízásokkal kellett beérnie. És most nem vendégszerepekről vagy egy-egy epizód erejéig szóló felbukkanásról beszélünk, hanem az olyan valóban hétköznapi munkákról, amiből két meghallgatás között fizette a számláit.

Fuvarozott sztriptíz táncosokat limuzinban, szállított hűtőt, és igen, volt, hogy gigantikus csirkejelmezt húzott, hogy az El Pollo Loco nevű étteremláncot népszerűsítse.

Joggal lehetne azt gondolni, hogy színjátszást tanult az egyetemen, esetleg rendezést vagy forgatókönyvírást, de egyik sem állja meg a helyét. Brad Pitt ugyanis a Missouri Egyetem diákjaként újságírást és marketinget hallgatott, azonban két héttel azelőtt, hogy lediplomázott volna, otthagyta tanulmányait.

Bármilyen hihetetlen: Brad Pitt tényleg szerepelt a Dallas-ban még 1987-ben, és valószínűleg azért emlékeznek rá kevesen, mert mindössze négy epizódban tűnt fel. Randy-t alakította, Shalane McCall szerelmét.

Miután ma már nyilvánvalóan az A-listás hírességek közé tartozik, a filmjeiért pedig manapság átlagosan 20 millió dollárt kap, érdekességnek számít, hogy meglehetősen szerény fizetésért vállalt el egy cameót a Deadpool 2-ben még 2018-ban.

Valamivel több, mint háromszázezer forintért megfelelő összegért és egy csésze kávéért mondott igent ugyanis az aprócska szerepre.

Igaz, a filmben egy láthatatlan férfit alakított, aki három másodpercre válik láthatóvá, és mindössze fél órát vett el a színész életéből. Ő viszont örömmel vett részt a moziban, még annak ellenére is, hogy inkább a készítőknek érte meg a poén, viszont a mozit egy közeli barátja, David Leitch rendezte, aki egykor a színész kaszkadőreként dolgozott.

Nem egy alkalom volt, amikor Brad Pitt Magyarországon, azon belül is Budapesten járt: 2000-ben Robert Redford oldalán forgatta a Kémjátszma című filmet, egy évvel később pedig a Z világháborún dolgozott ugyanitt.

Ám jóval azelőtt, hogy befutott, 1987-ben első menyasszonya, Jill Schoelen után utazott Budapestre, aki szakított a színésszel. Szállás híján szegény

Brad Pitt a Keleti pályaudvar előtt töltötte az éjszakát,

és amikor útnak indult, hogy meglátogassa pár barátját Jugoszláviában, letessékelték a vonatról, mert nem voltak rendben a papírjai.

Glamour

Borítókép: Voltak idők, amikor a világsztár a Keletiben csövezett
Forrás: MTI/EPA/Caroline Brehman