Olyan megoldást kell keresnünk, ami az Európai Uniónak jobban fáj, mint nekünk, mondta a kormányfő főtanácsadója az uniós bíróság ítéletéről.

Elfogadta az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi paktum közös végrehajtási tervét, amely szerint miden tagországnak hat hónapon belül el kell készíteni egy tervet, hogyan kívánja ezt végrehajtani. A téma kapcsán a HírTV-nek Bakondi György nyilatkozott.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, hogy mivel hazánk alapvetően nem fogadja el a migrációs paktumot, ezért nem valószínű, hogy nagy tempóban nekiállnánk az ütemterv készítésének.

A főtanácsadó kitért az Európai Bíróság által hazánkra kiszabott, példátlan mértékű bírsága is, amelynek az időzítése szerinte nem volt véletlen. Az ítéletet pénzügyi zsarolásnak nevezte Bakondi, majd hozzátette: a kormányon belül készül az előterjesztés arról, hogy milyen válaszadási lehetőségek vannak.

Talán olyan megoldást kell keresnünk, ami az Európai Uniónak jobban fáj, mint nekünk

– mondta a főtanácsadó, aki gyakorlatilag megismételte Orbán Viktor kormányfő szavait, aki pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarországban című műsorában ugyanígy fogalmazott.

Bakondi egyértelművé tette, hogy a magyar kormány nem változtat a migrációs politikáján, erre a mostani választás is felhatalmazást adott. A migrácót nem kezelni kell, hanem megállítani – emlékeztetett a kormány álláspontjára.

HírTV

Borítókép: Illegális bevándorló a Marokkó területébe ékelõdõ észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta határkerítésénél, ami egyúttal az EU külső határa is
Forrás: MTI/EPA-EFE/Brais Lorenzo