Háborút viselünk a koronavírus ellen, az egészségügyben dolgozók óriási küzdelmet vívnak – hangsúlyozta Csizmadia László, a CÖKA kuratóriumának elnöke a Magyar Hírlap Faktumban című műsorában.

Elmondta, a CÖF-CÖKA emlékmű felállítását kezdeményezi, ehhez pedig gyűjtést szervez, amihez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak.

A járványhelyzet ellenére is folytatódott az az évtizedes hagyomány, hogy a lengyel Gazeta Polska klubokkal közösen ünnepelnek március 15-én, ezúttal azonban online eseményt szerveztek. Csizmadia László kiemelte, nagy figyelmet kell fordítani a lengyel-magyar barátságra, a V4-es együttműködés pedig hatékonyan képviseli a nemzeti érdekeket az unió birodalmi törekvéseivel szemben.

Szó esett arról is, hogy az Európai Bizottság félresöpörte a Minority Safepack kisebbségvédelmi kezdeményezést, ami újabb bizonyítéka annak, hogy meg kell védeni a nemzeti szuverenitást és az unió alapértékei közé tartozó szubszidiaritást.

Csizmadia László úgy fogalmazott: az uniót a feje tetejéről újra a talpára kell állítani és jelentősen csökkenteni kell a brüsszeli bürokráciát. Kritizálta a magyarországi baloldalt is, amiért „kívülről és belülről is támadják” hazánkat és az oltási program ellen kampányolnak.

(Oldalkezdő fotó: MH/Purger Tamás)

A teljes beszélgetés itt is meghallgatható.