A CitizenGo szervezet aláírás gyűjtést kezdeményezett Paivi Rasanen volt finn belügyminiszter, kereszténydemokrata politikus érdekében, akit egy bibliai idézet miatt támadott meg egy úgynevezett jogvédő szervezet és fogott perbe a finn főügyész.

A hite mellett kiálló asszony azután került a támadások kereszttüzébe, hogy a Helsinki Pride előtt megosztotta Szent Pál apostol rómaiakhoz írt levelének néhány versét. A politikus ezzel a finn evangélikus egyházat próbálta meg emlékeztetni a tanításra, mivel a Pride-hoz papok is csatlakoztak. A jogvédők azonban rácsaptak az ügyre, a rendőrség nyomozást indított, az ügyészség végül vádat is emelt a politikus ellen.

A Rómaikhoz írt levél 27. fejezetét idézve az alábbi kérdést tette fel a kereszténydemokrata politikusnő: „Az az egyház, amelynek én is a tagja vagyok, bejelentette, hogy hivatalos partnere a Helsinki Pride 2019-nek. Az egyház tanai hogyan összegeztethetőek a Biblia azon részeivel, mely szerint a szégyen és bűn a büszkeség hatására emelkedik fel?”
„24 Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. 25 Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Ámen. 26 Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. 27 A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.” (Róm 1:24-27)
Ezt az idézetet tette ki a közösségi oldalára Räsänen. Ez a büntetőeljárás is annak bizonyítéka, hogy a keresztényeket súlyos üldöztetés éri a nyugati társadalomban. És ez már minden országban megtalálható – a szólásszabadságot és a vallásszabadságot, valamint annak nyilvános gyakorlatát főleg a keresztények számára korlátozzák. Päivi Räsänen esete példátlan. Ha őt elítélnék, Finnországban de facto be kellene tiltani a Bibliák nyomtatását és értékesítését, elnyomnák az egyházak azon jogát, hogy nyilvánosan beszéljenek az emberi szexualitás igazságáról, és a keresztények nem tölthetnek be közhivatalt, ha kifejezték véleményüket a családról és a házasságról, mert bűncselekményeket követnének el. Ez csak a kezdete lenne a modern üldözésnek. Ezek után bármilyen LMBTQ-aktivista perelheti a keresztényeket a hitükért.” – írja a CitizenGo.
A háromszori rendőrségi kihallgatás után ellene indult büntetőeljárásról a volt belügyminiszter asszony úgy fogalmazott:„Ez a vallásszabadságról és a véleménynyilvánítás szabadságáról szól. Ha ezeket az írásokat betiltják, akkor sokkal többet is betilthatnak majd. Ezután jönni fognak a modern könyvégetések…Pál apostol tanítása nemcsak arról szól, hogy megvédje a férfi és a nő közötti házasságot, hanem arról, hogy az ember hogyan üdvözül az örök életben. Ha elutasítjuk Isten szavának bűnről szóló tanítását, akkor a kereszténység teljesen kiürül”
Három rendbeli bűncselekmény miatt emeltek vádat a finn kereszténydemokrata politikus ellen, ugyanis a Bibliából hivatkozott sorok megosztásával „fenyegette, megsértette és rágalmazta a homoszexuálisokat”, fogalmazott a főügyész, aki szerint a volt belügyminiszter asszony megérdemli a büntetést, legyen az pénzbírság vagy akár börtönbüntetés.
(2022plusz: Szerintünk pedig éppen a finn főügyésznőnek kellene rács mögé kerülnie. Igaz, nem börtöncellára gondolunk, hanem egy olyan békés helyre, ahol megnyugszik a beteg…)
A CitizenGo munkatársai nemrégiben meglátogatták a hitéért harcoló asszonyt és átnyújtották neki az ügyét támogató 200.000 aláírást. A szervezet a fent nevezett főügyésznőhöz írt petícióban kiállt a vallás-, szólás- és véleményszabadság mellett, felszólítva a bizonnyal ultraliberális hölgyet, hogy ejtse a vádakat.
Paivi Rasanen rövid videó üzenetben köszönte meg az érte imádkozók segítségét.

 

(Forrás: CitizenGo. Címkép: YouTube)