Megtörtént az, ami teljesen mindegy, befejeződött az ellenzéki cirkuszi előadás. Az előválasztásnak becézett bohóctréfa nyertese Gyurcsány Ferenc.

A kákán is csomót keresők persze harsoghatják,hogy a fent említett szemkilövető pártelnök nem is indult a cicaharcban, hogy nem rá, hanem – kevesebben – Gyurcsánynéra és – többen – Márki-Zay Péterre voksoltak, vagyis utóbbi nyert és ő lesz barna-vörös ellenzéki katyvaz miniszterelnök-jelöltje, de nagyot tévednek. Nem is indult más a jelöltségért, mint Gy. Ferenc. Igaz, öt klónnal.

Volt egy Váci utcai bányászlegény-Gyurcsány, Fekete-Győr fedőnév alatt. Volt egy barna inges fickó, akit Jakab Péternek hívtak, ő a vidéki, parizeres csávó Gyurcsányt alakította. Elindult egy „mindenkire mosolygok, mert fogalmam sincs, mi megy itten” klón Karácsony Gergely fedőnév alatt, no meg egy Gyurcsányné Gyurcsány, a jövő Magyarországát magyarok nélkül megálmodó globalista.

Végül itt ez a jelölt, Márki-Zay álnév alatt győztes Gyurcsány, aki ugyan jobboldalinak állítja magát, de sose volt az. Attól ugyanis, hogy valakinek sok gyermeke van, még senki nem lesz jobboldali. Főleg nem, ha veri őket.

Tehát itt a Győztes, Gyurcsány Ferenc. Történjék bármi, 2022-ben az övé lesz a legnagyobb ellenzéki frakció, Márki-Zaynak ellenben semmilyen frakciója nem lesz. Még a legvadabb Orbán-gyűlölők is beláthatják – gondolkodni sem kell hozzá -, ki diktál majd a háttérből…

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője az előválasztási eredményt így kommentálta közösségi oldalán:

„Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum. A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse. Márki-Zay nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan.

Véget ért a show második epizódja. Volt minden, mint a búcsúban: sírás, trükkök, dráma, öröm, fenyegetőzés, előre- majd visszalépés, zsarolás, de inkább mégsem, csalódás, sértegetés, összeborulás. Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább! Kevernek-kavarnak a baloldali politikusok, szeretnének valahogy, akárhogy vagy bárhogy közelebb jutni a hatalomhoz, élükön természetesen a legerősebb párt elnökével és a következő parlament legnagyobb baloldali frakciójának főnökével, Gyurcsány Ferenccel.

Az új show legmókásabb része, hogy Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson. Osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat.

De vajon jobboldali-e az az ember, aki Gyurcsány Ferenc támogatásával lett polgármester?
Vajon jobboldali-e az az ember, aki foggal-körömmel védi Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és őszinte szembenézésnek, kendőzetlenül őszinte beszédnek nevezi?
Vajon jobboldali-e az az ember, aki szerint “Jézus Krisztus baloldali volt”?
Vajon jobboldali-e az, aki elsők között kéredzkedett fel a baloldal parlamenti listájára?

Hosszan lehetne folytatni, egy azonban tény: Márki-Zay Péter nem jobboldali. Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele. Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, de a DK-nak lesz a legnagyobb frakciója, ők választják majd meg, ők szavaznak. Egy jobboldali ember nem vállalkozik egy adó- és rezsiemelős, családtámogatásokat elvonós baloldali program végrehajtására. Márki-Zay Péter nem jobboldali, hanem egy karrier-baloldali. Csak egy újabb karrier-baloldali.

Szóval ahogy a mondás is tartja: „ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa”.

Ha valaki a baloldalon politizál, a baloldal támogatásával politizál és a baloldal érdekében politizál akkor az egy baloldali politikus.

Ne dőljünk be nekik! Hajrá jobboldal, hajrá Magyarország!”

(Címkép: Facebook)