Van nekünk egy minden kétséget kizáróan szuperobjektív, hiperfüggetlen kollégánk(?), akinek elfogulatlanságára garancia, hogy olyan, szintén nagyon objektív orgánumoknak írogatott, mint a Népszabadság, Népszava, 168 óra, Világgazdaság, de munkatásra volt a mindentől független Klubrádiónak is. Olyan nagyon objektív és független lehetett, hogy munkásságát Sorosék kitüntetéssel díjazták. Szóval ő, akinek nevét nem mondjuk ki, a valódi, hamisítatlan objektív, na!

Tudjákki mindent tud, sőt mindent jobban tud. Mocskolni. Vélhetőleg lelki beteg lenne, ha naponta legalább tízszer nem írhatná le, hogy „fasiszta” meg azt, hogy „irredenta”. Persze aki ilyen, az csak Orbán Viktor, Szijjártó Péter, vagy valamelyik más fideszes söpredék lehet, mert azok mind nacionalisták, irredenták, szóval fasiszták és punktum. Mindegy, miről ír, mert kioknyomozza a legártatlanabb történés mögött megbúvó fasizmust is, vagy ha ilyet nem talál, hát mögé vizionálja.

Tudjákki az Amerikai Népszava internetes oldalán (nyomtatott oldala nincs, mert arra a tömény okádékra, amit ott produkált, az emigráns magyarság nem volt vevő, magyarán a kutyának sem kellett a gyűlöletkiadvány) most az új ukrán nagykövet kinevezését használja ürügyként, hogy elővehesse a „fasiszta, irredenta” jelzőket.

Nem ismerem ezt a Tudodkit, de biztosan okos ember. Azt látja, ami nincs, és nem látja, ami van. Pontosabban nem akarja látni. Ennek a nagy szabadságharcosnak nem tűnt fel a kárpátaljai magyarság üldözése, kirekesztése, mert ugye annak a zongoraművésznek az uralkodása alatt szó sem lehet kirekesztésről és üldöztetésről. Hiszen az a színész nem más, mint a nagyszerűség atyja, a nagyon-demokrata, akinek az országában nincs politikai békétlenség (mert minden ellenzéki pártot betiltottak), nincs kényszersorozás, a korrupció ugyebár ismeretlen fogalom arrafelé, és nem is taróztatnak le, állítanak bíróság elé papokat, akik a békéért imádkoznak. Hisz ilyesmi csak egy fasiszta, irredenta diktatúrában lehetséges, ami ugye nem Ukrajna, hanem Magyarország.

Mert Magyarországon az oroszok ugye már a spájzban vannak, a fasiszták meg a nappaliban.

Tudodki arról delirál, hogy Orbán Viktor megijedt, mert a csodálatos Zelenszkij Kárpátaljára látogatott. Igaza van, ez ijesztő, mert előre vetíti a nem reklámozott tervet: elukránosítani a magyarlakta területeket. A terv csomagolása tetszetős, mostantól majd jól felvirágoztatják azt a területet, amiről mindeddig csak annyiban vettek tudomást, hogy egyszer-egyszer felrobbantgatták-gyújtották a magyar közösségi házat, a nagyon széplelkű és toleráns ukrán nacionalisták (jaj, de olyanok ott nincsenek, csupa demokrata) vonulgatnak időnként, és az is csak tréfa lehet, hogy olyankor halált kiáltanak az ottani magyarokra. Ám őt, akinek a nevét nem mondjuk ki, nem ezt látja, hanem a magyarországi fasisztákról és irredentákról rendelkezik beható, hazug információkkal.

Szánandó ez az ember. Magyar létére magyargyűlölő, ez önmagában is elmegyógyászati kezelést tenne szükségessé (ami néhány hazai ellenzéki politikusra is ráférne), nem mellesleg bokától tokáig telve van méreggel és amikor már a torkán túl ér, muszáj kiokádnia ránk.

Magam elé képzelem, amint reggel felkel és lázasan kezdi törni a fejét, ma vajon hogyan taposhatnék bele honfitársainba? Aztán leül a számítógépe elé és csak úgy próbaként lenyomja az „f” billentyűt, erre a gép önállóan kiírja: „fasiszta”. Aztán jön az „o”, mire a masina megint önszántából ezt közli: „fasiszta”. Okos gép lehet, egyszerűen megtanulhatta, mi a gazdi kedvenc kifejezése.

Nos, kedves Tudjukki, ideje lenne gépet lecserélni. A hazáját már úgyis lecserélte.

Szerző: Ifj. Tóth György

Címlapkép forrása: Szijjártó Péter Facebook oldala