Soproni Tamás terézvárosi momentumos polgármester ismét úgy határozott, hogy csak a hanukagyertyáknak ad közterület-használati engedélyt a Nyugati tér frekventált részén, – áll a Mi Hazánk Mozgalom közleményében. Az ökumenikus kettőskereszt-állítást polgári engedetlenséggel ennek ellenére megtartja ott a mozgalom, mert Magyarország a magyaroké!

 

„A polgármester korábban azzal az indokolással utasította el közterület-használati kérelmünket, hogy a Nyugati téren nincs hely… Később nyíltan beismerte, hogy politikai alapon diszkriminált minket. A polgármester kiskirálykodó döntése nyomán sajnos nem meglepő, hogy tettlegességig fajult a keresztényellenesség, többször megrongálták (még karácsony alatt is!) a felszentelt keresztünket a kerület vezetőjének uszítása után.-folytatódik a közlemény

„A Mi Hazánk szerint a kereszténység gondolatvilága minden napunk része kell legyen, így jelképesen a kereszteket sem engedjük a templomokba zárni. Ezen eszmeiség alapján javasoltuk a hit- és erkölcstan bevezetését az iskolákban, az egyházi esküvő állami elismerését, illetve magzatéletvédő, szívhangos javaslatunk is keresztény etikai alapokon nyugszik!” – hangoztatja az írásban Novák Előd.

2022 plusz

Jókaival szólva: Egy az Isten! Mindannyian Istenben élünk, Isten nem kisajátítható. Mindenkinek joga van – a többiek vallási érzelmeit nem háborgatva – a lehető legmélyebben megélni személyes vagy közösségi hitét, mindenki elmélyedhet a nagy ünnepi rohanásban – akár útközben – lelkének legszentebb jelképénél. Kötve hiszem, hogy egy Buddha-szobrot, egy Síva-üzenetet, vagy egy Allah-dicsőítést megtiltana Soproni. Ahogy nagyon helyesen a hanuka-gyertyák is fénylenek.

Szent István óta Magyarország keresztény ország. Ahol a keresztet felállítják, ott az Úr Jézus megváltását hirdetik, kinek születése dicsőségére a keresztények az Ádventben gyertyákat gyújtanak, a hit, remény, öröm, szeretet lángjait. A kettős kereszt a magyar címer egyik eleme, mely Magyarországról széles körben elterjedt az egész nyugat- és kelet-európai címerhasználatban. A nácik és a kommunisták is üldözték a kereszténységet! Gondoltam szólok!

Magyar Címer/Forrás/Wikipédia

Magyar Címer/Forrás/Wikipédia

 

Most akkor mit is akar Soproni? Talán a Hanuka mellé lerakhatna egy ádventi gyertyát is. Ha nyíltan nem meri párttársai miatt, akkor este csendben lopódzva, mint Nikodémus.

Forrás: MTI-OS