A beoltottak száma 6 176 567 fő, közülük 5 883 873-an már a második, 2 906 959-en pedig már a harmadik oltást is megkapták.

A legfrissebb adatok szerint 6884 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 182 922 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 166 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 429 főre emelkedett. A kórházakban 6939 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 573-an vannak lélegeztetőgépen. 

Az Oltási akcióban már összesen 1 millió 314 ezren vettek fel oltást, az akció december 12.-e vasárnapig tart, addig lehet előzetes időpontfoglalás nélkül menni az oltópontokra.

Hamarosan megnyílik az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához. A szülőknek érdemes minél előbb regisztrálni a gyermeket a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert csak az érvényes regisztrációval rendelkező szülők fognak tudni időpontot foglalni a gyermeknek. A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt email-címmel regisztrálhatják a gyermeket. Kérik a szülőket, hogy a regisztrációnál pontos adatokat adjanak meg! A regisztráció után 1-3 napot tarthat az adatok hitelességének ellenőrzése és érvényesítése. Az internetes időpontfoglaló hamarosan megnyílik, erről külön tájékoztatást fogunk adni.  Az időpontfoglalóba csak az érvényesített regisztrációval rendelkezők fognak tudni belépni.  A jövő héten 69 ezer gyermek oltására elég vakcina érkezik hazánkba, az oltás december 15-től kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a vakcinát igénylő házi gyermekorvosoknál. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-regisztracios-honlap-az-5-11-eves-gyermekek-oltasahoz

 

Forrás: koronavirus.gov.hu