Az Európai Parlament mai plenáris ülésén Emmanuel Macron francia elnök ismertette a francia soros elnökség programját. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője felszólalásában emlékeztetett: a kettős mérce és a politikai zsarolás gyakorlata rombolja az alapvető európai értékeket. – áll Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleményében

Deutsch Tamás delegációvezető hangsúlyozta: nagyon veszélyes gyakorlat az, hogy mindenből politikai és ideológiai kérdést csinálnak az európai liberálisok és baloldaliak. Ráadásul úgy, hogy a liberális demokrácia jelszavát hangoztatva ideológiai kizárólagosságra törekednek.

Deutsch Tamás felhívta a francia elnökség figyelmét arra is, hogy atomenergia nélkül nem lehetséges az ambiciózus klímavédelmi célkitűzések elérése. Nem ideológiai, hanem kizárólag technológiai kérdés, hogy melyik energia előállítási forma fenntartható és zöld.

A Fidesz EP-képviselője arra kérte a francia elnököt, hogy ne helyezzenek nyomást másokra, hogy elkövessék ugyanazt a hibát, az illegális migránsok tömeges beengedését. “A külső határokat minden körülmények között meg kell védeni, nem kell mindenkit beengedni” – zárta felszólalását Deutsch Tamás.

Forrás és kép: MTI