Nem sokat kellett várni, hogy a botrányhős Tesla-vezér politikai karaktergyilkosság célpontja legyen. Alig két napja jelentette be, hogy a következő választáson a Republikánus pártot támogatja, máris szexuális zaklatással vádolják.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója állítólag felajánlotta, hogy szexuális aktusért cserébe egy lovat vesz egy légiutas-kísérőnek – írta az Insider. A milliárdos cégvezér  a Twitteren megalapozatlannak és valótlanságnak nevezte a vádat.

Az állítólagos incidens még 2016-ban történt, az érintett hölgy pedig a személyzet tagjaként dolgozott a SpaceX vállalati repülőgépflottájánál. A dokumentumok szerint az alkalmazott azt állította, hogy egy magángépen utazva Musk elővette a nemi szervét, és a nő beleegyezése nélkül annak lábához dörzsölte azt, majd felajánlotta, hogy vesz neki egy lovat, erotikus masszázsért cserébe. A nő arról is beszámolt, hogy miután elvállalta a légiutaskísérői állást, arra ösztönözték, szerezzen masszőrképzést, hogy Muskot később meg tudja masszírozni, ha kell.

A Business Insider értesülései szerint a Musk által 2018-ban alapított cég 250 ezer dollárt (91 millió forint) fizetett a légiutaskísérőnek, hogy rendezze az üzletemberrel szembeni szexuális visszaélés miatti keresetét.

Musk a Twitteren reagált az őt ért vádakra, egyik tweetjében ezt írta ki:

„Az ellenem irányuló támadásokat politikai szemszögből kell nézni, – ez a szokásos (aljas) forgatókönyvük – de semmi sem fog visszatartani attól, hogy egy jobb jövőért és a szólásszabadsághoz való jogotokért küzdjek.”

Az Insidernek csak annyit nyilatkozott, hogy sokkal több minden van ebben a történetben, emellett szerinte karaktergyilkosság kezdődött meg ellene.

– Ha tényleg hajlamos lennék szexuális zaklatásra, akkor valószínűleg nem ez lenne az első alkalom az egész 30 éves karrierem során, hogy ez napvilágra kerül.

Forrás: 2022plusz , origo

Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu