A miniszter politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott, a beszámolók szerint a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak – tudósít a Reuters cikke alapján a Mandiner.

A párizsi ügyészség szerdán közölte, hogy két panasz alapján nemi erőszak vádjával indított vizsgálatot a francia fejlesztési és frankofóniai miniszter, Chrysoula Zacharopoulou ellen. Az első feljelentést május 25-én nyújtották be, május 27-én el is rendelték a nyomozást. A második feljelentést június 16-án érkezett meg a hatóságokhoz. A Reuters szerint a miniszteri hivatal tisztviselői egyelőre nem reagáltak a hírre.

A 46 éves Zacharopoulou képzett orvos, politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott. A francia sajtó korábban arról számolt be, hogy a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak.

Hasonló problémákkal kell szembenéznie egy másik újonnan kinevezett miniszternek, Damien Abadrának is. A szolidaritásért és a fogyatékkal élőkért felelős miniszterre máris egyre nagyobb nyomás nehezedik, őt szintén két nő vádolja erőszak elkövetésével.

Forrás: Mandiner

(Címkép: worldstockmarket.net)