Jakab Péternek nem sikerült kizáratni a pártból helyettesét, Potocskánét felmentette a Jobbik etikai bizottsága. Az elnökválasztási harc viszont éleződik – tudósít a Magyar Hírlap.

Egyhangúlag elutasította a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága Jakab Péternek még pártelnökként benyújtott beadványát, amelyben helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnök kizárását kezdeményezte. Jakab ennek tartalmát közösségi oldalán nyilvánosságra is hozta. Azt írta: „A bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni-zúzni.”

Jakab azt állította, hogy Potocskáné elnökhelyettesként utasítani akarta a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Emellett Potocskáné a frakciót is vezető Jakab hivatalát mindenféle jogkör nélkül utasította szerződések megkötésére, amellyel az ügyvezető elnök Jakab szerint hűtlen vagy hanyag kezelést követett el, s emiatt – közölte – fel is jelentette helyettesét.

Ez utóbbi egyébként csak blöff volt. A Magyar Hírlap megkereste a Fővárosi Főügyészséget és a BRFK-t is, de mindkét helyről azt a tájékoztatást kapta, hogy hozzájuk feljelentés nem érkezett. A Staudt Gábor volt parlamenti képviselő által vezetett fegyelmi testület egyébként egyhangúlag döntött úgy, hogy a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így az eljárás megszüntetéséről határoztak…

…A Földi családnál vendégeskedett Jakab Péter lemondott pártelnök, aki gőzerővel dolgozik visszatérésén. A pártelnök valószínűleg disznótoros bajtársa elnökké választásán fáradozik a posztjairól szintén lemondott élettársával, volt kabinetfőnökével, a Jobbik főtitkár asszonyával…A Metropol több jobbikos forrása jelezte, hogy Jakab a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, Földi István segítségével akarja visszaszerezni hatalmát a pártban.

…Az ellenpuccs projektjében Jakab kulcsfontosságú szerepet szán harcostársának, Földinek. Az álta­la alapított több tucat, sebtében összehozott, sokak szerint kamu-­alapszervezet küldöttei révén döntő szerepet játszott Jakab Péter legutóbbi, több mint hetvenszázalékos arányú elnökké választásában, ugyanakkor annyi erejük még nem volt, hogy egy Jakabot kiszolgáló, őt vakon követő elnökséget is megszavaztassanak. Ezért most biztosra akarnak menni – állították a Metropol forrásai, szavaikat dokumentumokkal, belső levelezésből kiszivárogtatott információkkal is alátámasztva.

A Magyar Hírlapnak a korábbi elnökség egyik tagja azt mondta, nem voltak véletlenek a pártban az „alvó mandátumok” sem, vagyis két jobbikos irodistának az ellenzéki közös listán a Jobbiknak járó helyekre történő állítása. Jakab mindenképp szerette volna meghálálni Földi bajtárs fáradozását elnöki mandátumának megerősítésében, ám az ököritófülpösi szexuális botrány miatt azt már nem vállalta, hogy Földi Istvánt még a választás előtt a közös listájára tegyék. Hozzátette, ha sikerült volna Földinek ezt az ügyét eltussolni, akkor a mandátumcserét augusztusban nyélbe lehetett volna ütni. Jakab nemcsak Földivel, hanem a Jobbik másik „bölényével”, a zsidókat tetűcsúszdásnak nevező Bíró Lászlóval is szövetkezett a puccskísérlet megvalósítására. A Metropol úgy tudja, a Jakab-ellenpuccs szervezői remélik, hogy a Földi László-féle kamu-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodi küldöttek révén kisöpörhetik Potocskáné Kőrösi Anitát és a hozzá csatlakozott lázadókat a párt elnökségéből, szavatolva ezzel Jakab Péter frakcióvezetői posztját. Az sem véletlen, hogy Jakab – Facebook-oldalának tanúsága szerint – a napokban Békés megyében szintén feltűnt, a helyi választókerületek vezetőivel találkozott.

A lázadók által az elnöki posztra kiszemelt Ander Balázst – aki egyébként sem tűnik túlságosan karizmatikus és erős jelöltnek – tovább gyengítheti, hogy az utolsó pillanatban, meglehetősen váratlanul bejelentkezett Gyöngyösi Márton EP-képviselő elnökaspiránsnak, ami arra igencsak alkalmas, hogy megossza Jakabék ellentáborát. Jakab Péter a minap a Földi családnál vendégeskedett, ahol a házigazda azt írta közösségi oldalára: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell hogy vezessük a néppárti Jobbikot.”

Az írás teljes terjedelmében itt és itt olvasható.

Forrás: Magyar Hírlap

(Címképen: Jakab és nagy barátja, a “disznótoros” Földi. Forrás: Facebook)