A Gyurcsányék által is erőltetett szankciókat kell eltörölni az áremelkedés megállításához – kommentálta a nagyobbik kormánypárt Dávid Ferenc (DK) szerdai nyilatkozatát, amelyben az ellenzéki politikus azt sürgette, hogy ideiglenesen töröljék el az alapvető élelmiszereket terhelő áfát.

Az inflációt és az áremelkedéseket azok a brüsszeli szankciók okozzák, amelyeket a guruló dollárokért cserébe a teljes magyar baloldal is szolgaian támogat. A szankciók miatt egész Európában az egekbe emelkedett az infláció, az energia és az élelmiszerek ára – írta a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátették: a Gyurcsányék által is erőltetett szankciókat kell eltörölni az áremelkedés megállításához.

A magyar embereket egyedülálló intézkedések védik a szankciós áremelkedéstől: a magyar lakosságnak a legalacsonyabb a gáz és az áram ára, és most további élelmiszerekre is életbe lép az árstop – hívta fel a figyelmet a kormánypárt. Közölték: Gyurcsányék semmilyen magyar családokat és nyugdíjasokat védő intézkedést nem szavaztak meg, sem az árstopokat, sem a rezsicsökkentést.

Forrás: MTI

2022plusz:

A balliberális ellenzéket soha nem zavarják a tények – illetve nagyon is zavarják, ezért úgy tesznek, mintha azok nem is léteznének. Az infláció és az elszabadult árak egyértelműen az EU eszement szankciós politikájának köszönhetők, ezt már az az egyszerű tény is megmutatja, hogy mihelyt emlegetni kezdték a 9. szankciós csomag tervezését, azonnal ismét az egekbe szökött a gáz világpiaci ára. Lehet azt állítani, hogy nincs összefüggés a két dolog között, csak éppen az nem igaz. A korlátlanul emelkedő energiahordozó árak – ehhez még közgazdasági ismeretek sem kellenek, elég a józan ész -értelemszerűen beépülnek a termelésbe, szállításba, minden szolgáltatásba. Az persze több, mint valószínű, hogy nem csak a közgazdasági kényszereknek, de a zabolátlan profitszerzési vágynak is köszönhető mindez.

Sőt azt is lehet állítani, hogy a balliberális szakértelem jobban kezelné ezt a helyzetet, mint a polgári kormány, ezzel az állítással meg az a baj, hogy már egyszer kezelték.  És szakértő módon kevés híján csődbe is vitték az országot. Köszi, de ezt valahogy szívesen mellőznénk.

Forrás: MTI

(Címkép: Pixabay)