A DK változatlanul pusztítja a baloldali rivális pártokat. Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke  bejelentette átlépését a Gyurcsány Ferenc vezette szervezetbe, ám a következő időszakban tovább folytatódhatnak a nagy bejelentések. Mesterházy Attila, a szocialisták korábbi elnöke a Magyar Hírlap megkeresésére nem cáfolta, hogy ő is átigazolhat a DK-ba.  

Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje ugyan tegnap jelentette be átlépését a DK-ba, ám a lap értesülése szerint ez egy hosszabb folyamat eredményeként valósult meg, mert a Gyurcsány Ferenc vezette szervezet már korábban, az árnyékkormány megalakítása előtt is megkereste, és akkor az oktatási pozíciót ajánlották fel számára az árnyékkormányban.

Talán még ennél is érdekesebb fordulat lehet, hogy

a korábban már átigazolt Molnár Gyula mellett az MSZP másik volt elnöke, Mesterházy Attila neve is felmerülhet a kisgömbőcként hízó párt házatáján.

Erre utalhat, hogy az MSZP támogatásával 2019-ben megválasztott, de 2020-ban a DK-ba átlépő XVIII. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor közvetlen munkatársának választotta. Információk szerint Mesterházy az önkormányzat civil referense lett.

A szocialista politikus nem erősítette meg a hírt, azt javasolta, hogy a kerületi önkormányzatot keressék meg. A cikk közléséig nem kaptak választ az önkormányzattól, ám sokat elárul a kép, amely a kerület március 15-t köszöntő rendezvényén készült, és ahol a korábbi pártelnök közvetlenül Szaniszló Sándor mögött látható.

A DK-ba történő átigazolásra vonatkozó felvetést Mesterházy Attila nem kívánta kommentálni, ugyanakkor nem titkolta, hogy Szaniszló Sándor mellett jó kapcsolatot ápol a 2020-ban a lőrinci polgármesterhez hasonlóan a DK-ba igazolt óbudai polgármesterrel, Kiss Lászlóval is.

Mesterházy felbukkanása a XVIII. kerületben azért is érdekes, mert a körzet országgyűlési képviselője Kunhalmi Ágnes, az MSZP jelenlegi társelnöke, aki köztudottan nem ápol túl jó kapcsolatot elődjével. Informátorunk szerint mindez egy újabb jelzés Kunhalmi részére, aki szokatlanul kemény hangnemben bírálta nemrég a Demokratikus Koalíciót az átigazolások miatt.

Forrás: Magyar Hírlap

Szerző: Sütő-Nagy Zsolt

Kép: Kovács Tamás