Dominik Nepp, a bécsi Szabadságpárt (FPÖ) vezetője szerint „az erőszak láthatóan egyre gyorsabban pörög”, és biztonsági csúcstalálkozót sürgetett.

Bécs a késelésekkel küzd. Az osztrák fővárosban hétvégén négy késelés is történt, az egyikben egy iráni halt meg. Dominik Nepp, az FPÖ vezetője ezután hívta össze a biztonsági csúcstalálkozót.

Május 8-án este, a negyedik késes támadásban egy 15 éves szíriai állampolgár – egy másik ismeretlen támadóval együtt – leszúrt egy 19 éves férfit, aki a 20 éves barátnőjével volt.

Miközben a pár egy buszmegállóhoz sétált, a két fiatal támadó követte őket, majd nem sokkal később fütyülni kezdtek az áldozat és barátnője után.

Amikor a férfi szembeszállt velük, rúgni és ütni kezdték. Állítólag a szíriai állampolgár ezután azzal fenyegette meg az áldozatot, hogy megöli, miközben egy késsel hadonászott. A gyanúsítottak elmenekültek, amikor megérkezett a busz.

Csak miután az áldozat és barátnője felszállt a buszra, vették észre a fiatalember hátán lévő szúrt sebet. Azonnal hívták a mentőszolgálatot, amely hamarosan a helyszínre érkezett, és kórházba szállította a férfit, ahol jelenleg is lábadozik.

A rendőrség időközben körözést adott ki, de csak a 15 éves szíriait sikerült megtalálni és letartóztatni, akinél megtalálták a bűncselekmény során használt kést is. A második gyanúsított után jelenleg is folyik a hajtóvadászat.

Az Exxpress hétfői jelentése szerint Dominik Nepp, a bécsi FPÖ vezetője és városi tanácsos hétfőn megjegyezte, hogy „Bécsben az erőszak láthatóan egyre gyorsabban pörög”.

„Legfőbb ideje, hogy az ÖVP-s (Osztrák Néppárt) belügyminiszter [Gerhard] Karner cselekedjen, és nagyobb rendőri jelenlétet biztosítson Bécsben”

– tette hozzá Nepp, miközben sokkal élesebb kritikát tartogatott Michael Ludwig SPÖ-s polgármesternek:

„A bécsi SPÖ differenciálatlan befogadási politikájával, amelyet Ludwig a végtelenségig gyakorol, ajtót nyitott az illegális és külföldi bűnözők beáramlásának. Ahelyett, hogy Bécsben végre véget vetne ennek, és nyomást gyakorolna a szövetségi kormányra, hogy azonnal toloncolja ki a bűnözőket, Ludwig az állampolgársági kérelmek elbírálásának enyhítésén gondolkodik. Ez az elfogadhatatlan bevándorláspolitika a felelős azért, hogy a bécsiek már nem tudnak félelem nélkül az utcán sétálni.”

Nepp felháborodásához csatlakozott az FPÖ biztonsági szóvivője, Hannes Amesbauer is, aki megjegyezte, hogy a fővárosban tapasztalható

„hihetetlen erőszakhullám egyértelműen a tömeges illegális bevándorlás terméke”, és hogy „paradigmaváltásra van szükség a menekült- és migrációs politikában”.

Ezek nem elszigetelt esetek – hangsúlyozta Amesbauer, miközben felszólította Gerhard Karner ÖVP-s belügyminisztert, hogy válaszoljon egy parlamenti kérdésre a migránsok által elkövetett erőszakos támadások mértékéről.

„Riasztó, hogy amiről a nyilvánosságnak beszámolnak, az csak a jéghegy csúcsa!”

– figyelmeztetett.

Az erőszakos cselekményekről és késes támadásokról szóló számtalan médiajelentéssel felfegyverkezve a biztonsági szóvivő 32 konkrét kérdést fogalmazott meg a belügyminiszternek – olvasható az FPÖ sajtóközleményében.

Politikustársaihoz fordulva Amesbauer arra a következtetésre jutott, hogy ebben a minőségükben mindannyian „a hazai lakosság biztonságáért felelősek”, és nem azért, hogy „jóléti szolgáltatást nyújtsanak az egész világnak!”.

The European Conservative

Kiemelt kép: Pixabay