Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette – számolt be a Reuters hírügynökség a helyi rendőrség értesüléseire hivatkozva.

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemében történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében – közölte Irfan Khan rendőrségi tisztviselő.

Nem volt jelen Mol-alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál, ahol támadás érte a biztonsági erőket. A termelést távoli eléréssel ideiglenesen leállították, és a kutakat biztonsági üzemmódba helyezték, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik – közölte a Mol kedden.

Az olajtársaság tájékoztatása szerint a támadás a Mol által üzemeltetett TAL Blockban található két kút közelében történt.

A területet őrző biztonsági erők – pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök – hat tagja életét vesztette, Mol-alkalmazott azonban nem volt jelen a támadás helyszínén.

A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a termelés, és az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

A pakisztáni hatóságok keddi közlése szerint a Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen iszlamista szélsőségesek intéztek támadást.

Forrás: hirado.hu

Kiemelt kép: MOL