Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a mai naptól (május 23.-tól) már a teljes vonalon jár a 3-as metró. Emellett azt is bejelentette: június 15-én és 16-án érkezik az első budapesti Metrófesztivál.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint a beruházás nemcsak Budapestnek és Magyarországnak, hanem az Európai Unió (EU) számára is fontos. A felújítással a kormány, a főváros és az EU együttműködése kézzelfoghatóan is testet öltött – mondta a miniszter.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntet mondott a kormánynak, az EU-nak, valamint a sok évnyi kellemetlenséget elviselő fővárosi lakosoknak.

„Június 15-én és 16-án pedig mindenkit szeretettel várunk az első budapesti Metrófesztiválra, amikor is kultúra, zene, humor költözik a 3-as metró megszépült állomásaira. Részletek hamarosan! – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

„Budapest Metró Fesztivál néven különleges, 2 napos rendezvényt szervez június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain. Koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel vár mindenkit a Metrófesztivál”.

civilek.info: Sajnos a fővárosnak nincs pénze, ezért adót nem akar fizetni. Fesztiválra viszont futja. Jaj de jó!

Forrás: Facebook

(Címkép: MTI/Máthé Zoltán)