A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve – tájékoztatta a Magyar Hírlapot az intézmény.

A SZEnergy Team tavaly a hollandiai Assenben megnyerte a Shell Eco-marathon európai és afrikai csapatoknak kiírt versenyét városi kisautó kategóriában, méghozzá világcsúccsal, 284 kilométer/kilowattóra energiamérleggel, majd júliusban, a versenysorozat franciaországi állomásán második lett autonóm, azaz önvezető kategóriában. A közlemény szerint idén május 19 és 25 között mindkét kategóriában ugyanott, Nogaróban mérték össze tudásukat a csapatok. A SZEnergy Team ezúttal két első hely megszerzését tűzte ki célul, s ez össze is jött a győri egyetemistáknak – a városi kisautó kategóriában ráadásul új, 291 kilométer/kilowattórás világrekorddal. Ez azt jelenti, hogy a győri elektromos jármű annyira kis fogyasztással teljesítette a kijelölt távot, hogy átszámítva 1 kilowattóra felhasználásával – ami lényegében kétórányi vasalóhasználatnak felel meg – 291 kilométerig jutott volna – mutatott rá az egyetem.

Az autonóm kategóriában három feladatot kellett teljesíteni. Először egy 1,2 kilométer hosszú versenypályaszakaszon ment végig a jármű, majd egy bójákkal kialakított szektorban navigált az akadályok között, végül pedig leparkolt két autó mellé az egyetlen szabad helyre – mindezt önvezető módban, emberi beavatkozás nélkül. A siker talán az lehetett, hogy a tavalyi versenytapasztalatok alapján a hallgatók és a doktoranduszok új, saját környezetérzékelő algoritmusokat fejlesztettek. A mezőnyben egyedülálló módon a kameraképet és a LIDAR – azaz lézeralapú távérzékelés – adatokat felhasználva határozták meg a vezethető útfelületet és az akadályokat.

A városi kisautó kategóriában a SZEnergy Team címvédőként érkezett Franciaországba, de az idei eredmény még a tagokat is meglepte az egyetem szerint. „Nem számítottunk új világcsúcsra, elsősorban azért, mert a nogarói versenypályán az asseninél nagyobbak a szintkülönbségek, így nehezebb alacsony fogyasztást produkálni. Riválisaink nem tudtak javítani az elmúlt évhez képest, mi viszont igen. Ebben szerepet játszott, hogy bár autónk a tavalyi alapra épült, de a versenyszabályoknak való megfelelés miatti változtatásokon túl is sikerült tovább fejleszteni többek között az elektronikai rendszert, a rugós tagokat vagy a vezetési stratégiát meghatározó menetciklus-optimalizálást. Sőt, saját fejlesztésű telemetriánknak köszönhetően verseny közben tudtuk monitorozni a járművet és a pilótát” – olvasható a közleményben.

A sikerhez hozzájárult az is, hogy a Széchenyi István Egyetem európai színvonalú győri infrastruktúrája mellett az intézményt fenntartó alapítvány tulajdonába került a világ egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája, a ZalaZONE. Érdemes hozzátenni: a SZEnergy Team világraszóló sikere a kormány által elfogadott Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Stratégia szempontjából is jelentős értékű.

Forrás: MTI

(Címkép: A SZEnergy Team Európa legjobbja. Fotó: Széchenyi István Egyetem/Dudás Máté)