A főpróba már zajlik – kalapáccsal törték szilánkosra egy jobboldali képviselő lábát Jenában – írja a Magyar Nemzet portálján Szemán László János.

Bosszúra szomjazik a szélsőbaloldali Antifa a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt Hammerbande vezetőinek várhatóan súlyos ítélete miatt. Az erőszakos csoportok utcai harcokra buzdítanak Németország-szerte, Berlinben tüntetni akarnak a magyar nagykövetség előtt is. Véres főpróbát tart az Antifa Németország utcáin és városaiban az X-nap néven meghirdetett utcai harcokra készülve. Múlt héten kedden Lipcsében egy rendőrőrsre támadtak, majd rá két nappal Jénában egy jobboldali politikus bokáját törték szilánkosra.

Kedd este 30 baloldali szélsőséges támadta meg a lipcsei Eisenbahnstrasse tervezett rendőrőrs épületét. Megtámadták a lakóközösség közelben parkoló furgonját is, és barikádokat emeltek a környéken.

Csütörtökön

négy símaszkos támadó berontott Jénában az egyik helyi jobboldali politikus lakásába, majd viperával és kalapáccsal szilánkosra törték a lábát és elmenekültek.

Mindezt a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt, terrorcsoportnak tartott szélsőbaloldali Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek a várhatóan súlyos ítélete miatt. Német portálok szerint a két támadás egyértelműen a főpróbája a meghirdetett bosszúhullámnak. Lina Engel és vádlott-társai ügyében ugyanis a jelenlegi állás szerint május 31-én ítélet születik. A szövetségi ügyészség nyolc év börtön kiszabását indítványozta a Hammerbande vezetőjére.

A szélsőbaloldali Antifa emiatt terrorhullámra készül – röviden így foglalható össze a Németországban a közeljövőben várható országos tüntetéssorozat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az 1990 előtti hírhedt terrorszervezethez, a Vörös Hadsereg Frakcióhoz, a RAF-hoz egyre inkább hasonlatos szélsőbaloldali német Antifa fel akarja gyújtani a német nagyvárosokat, mert a legbrutálisabb rohamcsapatuk, a Hammerbande vezetőjét és társait hamarosan elítélik. Napjainkra azonban kikristályosodott a menetrend is.

Az Antifa országos tüntetéshullámot hirdetett az ítélet napja utáni szombatra X-nap néven, elsősorban Lipcsére koncentrálva. A Hammerbande-tüntetésekre egész Európából mozgósítanak. Hatalmas zavargások várhatók, hiszen az Antifa bejelentette, hogy vezetőik minden év börtönbüntetéséért egymillió euró vagyoni kárt akarnak okozni. Sőt emberek elleni támadásokat terveznek, a bírák és a legfőbb ügyész már rendőri védelem alatt állnak.

A teljes írás a Magyar Nemzet portálján olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet/Szemán László János

(Címkép: Dokumentation Linksextremismus)