Semmi meglepő, a Momentum ott folytatja, ahol a legutóbb abbahagyta. Pontosabban abba se hagyta. A hazai tüntetések résztvevőinek hergelése után – ezt Donáth Anna jelentette be – most Brüsszelben akarnak hergelni.

Ez a Donáth (nem keverendő össze a szexuális zaklatással vádolt apukájával) is zaklat, csak éppen nem egy személyt, hanem egy egész országot. Most éppen az Európai Bizottság nevű óvónénihez/bácsihoz szaladna, mert a magyar kormány bántja a pedagógusokat, státusztörvénnyel akarja biztos és méltányos életpályára szorítani őket. Tessék megbüntetni a csúnya kormánygyereket és visszavonatni velük a törvényt!

Azt a törvényt, ami még nincs is, de azonnal vissza kell vonni. Mert mi lesz, ha lesz? Mi lesz, ha a pedagógusok elfogadják, ha tetszik nekik? Akkor hogyan lehet majd kivinni őket (és diákjaikat) az utcára rombolni, rendőröket megtámadni, balhét csinálni? Ezt bármi áron meg kell akadályozni, mert ha nem, a Momentum-bébi egyetlen esélyét veszítené el a csodás, kaotikus Magyarország megteremtésére.

Kicsit zavaró lehetne persze, hogy az Uniónak a világon semmi köze a tagországok oktatásügyéhez, de az ilyesmi a gyakorlat szerint nem jelent akadályt a brüsszelitáknak. Ha a saját szabályaik akadályozzák, hogy ártsanak egy nem kívánt keresztény-konzervatív kormánynak, szemrebbenés nélkül figyelmen kívül hagynák a szabályokat. Hiszen mást sem tesznek! Szabály szerint már régen meg kellett volna kapnunk a közösen felvett kölcsön ránk eső hányadát, helyette szuper mérföldköveket hajigálnak a fejünkre, tényfeltáró bizottság-púpokat ragasztanak a hátunkra és koncepciós eljárásokat akasztanak a nyakunkba.

És mindennek a tetejébe még itt van nekünk ez a Donáth képviselő asszony (bocsánat, ha helytelen az „asszony” szóhasználat). Már előre jelezte, hogy „Bárki bármivel fog nekünk esni (…), az igazi hazaárulás az lenne, ha csendben tűrnék, hogy szétrohasszák az oktatást, szétrohasszák a gyermekeink jövőjét”. Lefordítom magyarra: akármilyen észérveket vonultat is fel a kormányoldal, az nekik smafu, a hazaárulást folytatni fogják. 

A jövő szétrohasztásához pedig a Momentumnál jobban nem nagyon ért senki, mint azt a nagy álmunk, a budapesti olimpia rendezésének szétrothasztása, megfúrása fényesen bizonyította is.

Még mielőtt újra felhorgadna a momentumos üdvöskében a sértettség, mert ők nem hazaárulók, biztosíthatom róla, hogy de igenis azok. A tények ugye makacs dolgok, márpedig tény, hogy azért lobbiznak Brüsszelben, hogy a hazájuknak járó pénzeket ne fizessék ki. Az ilyen igyekezetet hogyan nevezné? A nemzet felvirágoztatásának? Meg aztán arról se feledkezzen meg az Önöktől megszokott eleganciával, hogy a tervezett nagy mértékű pedagógus bérrendezés elmaradása nem a Jóisten büntetésének, hanem Önnek és liberálbolsevik barátainak is köszönhető.

Hát csak szaladjon az óvónénikhez/bácsikhoz, panaszkodjon ezerrel, most még megteheti. Egy év múlva már remélhetőleg nem lesz módja rá.

Szerző: ifj. Tóth György

(Címkép: MTI/Bruzák Noémi)