A Civil Összefogás Fórum csatlakozott ahhoz a petícióhoz, amelyet a CitizenGo indított, tiltakozva az Európai Parlament jogellenes törekvése ellen. A CÖF aláírásával megerősítette azt az eddig sem titkolt álláspontját, hogy az Unió egyes intézményei messze túllépik hatáskörüket, semmibe véve a szubszidiaritás követelményét. (A kifejezés azt jelenti, hogy minden döntést és végrehajtást a lehető legalacsonyabb szinten kell meghozni, ahol a legnagyobb hozzáértéssel rendelkeznek.)

A CÖF és a hírportálja, a civilek.hu arra kér minden, hazáját szerető polgárt, hogy aláírásával csatlakozzon a petícióhoz. A felhívás az alábbiakban olvasható.

„Újabb támadást indul Magyarország ellen az Európai Parlamentben! …Szavaznak arról az állásfoglalásról, amely szerint Magyarország nem alkalmas az Európai Unió Tanácsának elnöki posztjának betöltésére.

Ez az állásfoglalás nem más, mint egy újabb kísérlet hazánk lejáratására és megbüntetésére, mert szembemegyünk az EU liberális irányvonalával.

Ne hagyjuk, hogy lejárassák hazánkat. Cselekedjünk most!

Segítsen megvédeni Magyarországot! Írja alá és terjessze petíciónkat minél nagyobb körben!

Az állásfoglalás összefügg a jogállamiság kérdésével, valamint az uniós források befagyasztásával is. Ezek pedig visszavezetnek a gyermekvédelmi jogszabályainkhoz, az LMBTQ-lobbi, a genderőrület és az illegális migráció ellenzéséhez.

Az említett többpárti határozat azt sugallja, hogy Magyarország, korábbi sikeres elnöksége ellenére, már nem képes erre a szerepre.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint olyan sokak számára nem kívánatos témákat kíván Magyarország napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett pedig a családpolitika, ezért is érik a támadások.

„Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács. Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot” fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter.

Bár a Parlamentnek valóban nem áll hatáskörében megakadályozni a magyar elnökséget, mégis sok rombolást okozhat a határozatával. Ez nem csupán politika – ez hazánk integritásának védelméről szól. Ez a felfogás ugyanis veszélyezteti országunk hitelességét és jövőjét az EU-ban.

A javaslat szerint Magyarország nem tartja tiszteletben az Unió alapvető értékeit és a lojális együttműködés elvét. Az EP ezért felszólítaná a Tanácsot, hogy keressen megoldást a helyzetre, ellenkező esetben a Parlament kész beavatkozni. Szerintünk viszont az Európai Parlament tervezett támadása sérti a lojális együttműködés elvét.

Nem hagyjuk szó nélkül ezt az újabb támadást, amit Magyarország ellen indítottak!

Petíciónkban ezért az európai parlamenti képviselőkhöz fordulunk, felhívva őket, hogy álljanak ki Magyarország mellett.

Ne hagyja, hogy hazánkat lejárassák! Írja alá a petíciót most!

Képzeljük csak el a helyzetet, ha a Parlament lobbija sikerrel járna, és meggátolnák Magyarországot abban, hogy betölthesse ezt a fontos szerepet! Egyetért velünk abban, hogy ez nem történhet meg? Ha igen, itt az idő, hogy cselekedjünk. Nincs sok időnk, a szavazást jövő héten tervezik megtartani.

Kérjük, írja alá az európai parlamenti képviselőkhöz indított petíciónkat, amiben felhívjuk őket a Magyarország melletti kiállásra.

Védjük meg együtt Magyarországot!”

Forrás: CitizenGo/CÖF

(Címkép: CitizenGo)