A migránskvóta felér a meghívólevéllel az embercsempészek és a migránsok számára – jelentette ki az igazságügyi miniszter, aki szerint a jogállamisági eljárások nem szólnak másról, mint jogi köntösbe bujtatott politikai nyomásgyakorlásról.

„Mi mindig is mondtuk, megint igazunk lett, a kvóta az kvóta marad, akárhogy is címkézzük” – közölte Varga Judit a Hír TV Bayer show című műsorában arra a felvetésre reagálva, hogy az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között.

Mi is megírtuk, hogy a múlt héten zajlott az uniós belügyminiszterek ülése Luxemburgban, ahol a maratoni hosszúságú ülés végén a tárcavezetők úgy döntöttek, hogy kötelezővé tennék a migránsok szétosztását a tagállamok között, aki pedig erre nem hajlandó, annak visszautasított migránsonként 22 ezer eurót, azaz nyolcmillió forintot kell fizetni.

„A kvóta vagy más néven egyfajta elosztási mechanizmus, azt az üzenetet küldi a harmadik világnak, meg az Európán kívüli világnak, hogy lehet idejönni akárhogy, mert a végén itt tudtok maradni, mert le fogunk nyomni valamelyik ország torkán. Akár oda akarsz menni, akár nem. Tehát, ez szerintem még a másik oldalról sem a legjobb megoldás, arról nem is beszélve, hogy abszolút felülírja a nemzetek szuverenitását vagy azt, amit mi arról gondolunk, hogy magunk dönthessünk arról, hogy kivel szeretnénk együtt élni” – mutatott rá Varga Judit, aki szerint a kvótakötelezettség felér a meghívólevéllel az embercsempészek és a migránsok számára.

A miniszter leszögezte, hogy a migráció kérdése ismét napirendre kerül az európai országokban, ami az európai parlamenti választások kampányában is hangsúlyos kérdés lesz majd.

Varga Judit a jogállamisági eljárásokról szólva közölte: politikai nyomásgyakorlás zajlik, miközben az Európai Parlamentbe olyanok is visszaülnének, akik az elmúlt évtizedek legnagyobb brüsszeli korrupciós botrányába keveredtek.

A jogállamisági eljárások nem szólnak másról, mint jogi köntösbe bujtatott politikai nyomásgyakorlásról – jelentette ki.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy az az Eva Kaili támadja hazánkat, aki az elmúlt évtizedek legnagyobb brüsszeli korrupciós botrányába keveredett, és most azt tervezi, hogy szabadulás után újra aktivizálná magát mint politikus.

Ez megengedhetetlen – fogalmazott a miniszter, aki szerint vissza kell hozni a józanságot, így hamarabb megérkezhetnek az uniós források is.

Magyar Nemzet