Folytatódik a ferencvárosi „padháború”, két nap után ismét zöld-fehér színű lett a Soros György finanszírozta Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat által átadott szivárványos pad, amelyet feltételezhetően ismét Fradi-ultrák festettek át. A pad elé most egy Stop LMBTQ feliratot is felfújtak.

Mint ismert, csütörtökön az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában. Azonban nem sokáig maradt ebben az állapotban, mivel szombatra Fradi-ultrák zöld-fehérre festették át.

Tegnapelőtt késő este aztán örömmel tudatta Facebook-oldalán a Soros György által finanszírozott Amnesty International Magyarország, hogy ígéretüket betartva visszafestették szivárványosra a Tompa utcai padot. Tették ezt „mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni” –, megkérve az embereket, hogy vigyázzanak a padra. Az Amnesty rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mondván, a pad egy olyan jelkép, amit közösen kell megvédeni.

Magyar Nemzet

Borítókép: Ismét átfestették az LMBTQ-padokat Ferencvárosban (Fotó: Éberling András)