Hála legyen az égnek, hogy még léteznek ilyen tökös fickók. Ez a Dukán András Ferenc egy valódi szabadságharcos, aki mellesleg Momentumos politikus, de igazából tanár. És egy igazi hős. Emellett egy magamutogató gazember.

Dukán pajtás vélhetőleg úgy gondol magára, mint Jean D’arcra (miért ne lehetne férfi egy nő, hisz manapság ez már nem is lenne meglepő), aki szikrázó szemmel és kivont matematika könyvvel áll a vártán, miként a Titanic orrában kezeit széttáró Rose, miközben azt kiáltja: Ide lőjetek, fasiszta pribékek!

Mert ez a nagyszerű Dukán harcol. De még hogy! Úgy, hogy

tiltakozásul az úgynevezett polgári engedetlenség miatt elbocsájtott kollégák miatt, úgy polgári engedetlenkedik – hogy nem csinál semmit.

Maga írja Facebook bejegyzésében:

„December elseje óta, azaz több mint 250 napja élek a polgári engedetlenség eszközével. Azóta nem tartottam meg egyetlen matematikaórámat sem, így tiltakozva a november 30-ai elbocsájtások ellen.”

Nagy ember! De inkább nagy gazember. Ő engedetlen, harcos, kiáll másokért – és nem tanít. Csak azért se! És nem is fog, íme:

„Addig nem fogok a következő tanévben sem órákat tartani, ameddig nem szolgáltatnak igazságot az elbocsájtott kollégáimnak.”

Nagyszerű! Csodás!

Te Dukán, az nem számít, hogy mi lesz a diákjaiddal? Hogy ha te nem tanítasz, akkor ők nem tanulnak?

Hogy végletesen lemaradnak korosztályuktól, hogy ezzel tönkreteszed a jövőjüket? Mond csak, milyen ember vagy te?

Nem is ember, hanem Momentumos politikus. Ám legyen, mindenki úgy röhögteti ki magát, ahogy csak tetszik. De ha politikus, méghozzá pártpolitikus, akkor mit keres a katedrán? Mit taníthat ez az alak a gyerekeknek, ha egyszer véletlenül nem tiltakozik nemeslelkűen, hanem elvégzi a munkáját? Pártmatekot? Netán ideológiával spékelve? Azt magyarázza a jobb sorsra érdemes nebulóknak, hogy a matematika rasszista tudomány? Hogy a kétszer kettő nem négy, hanem aminek vallja magát? Netán ismerteti a felforgatás matematikai alapjait, a kordonbontás algebrai megközelítését?

Van négy mellékes kérdésem.

Egy: ha nem tanít egy tanár, ezt miért tűri az igazgatója? Kettő: miért kapja a fizetését? Három: Miért nem rúgták még ki páros lábbal? Négy: Hogyan taníthat, illetve nem taníthat ez az alak még a következő tanévben is?

Dukán, neked meg tudnod kell, hiszen állítólag értelmiségi és állítólag a napi eseményeket követő politikus vagy, hogy Magyarországon a jog nem ismeri a „polgári engedetlenség” fogalmát. Azaz te, észkombájn, azt teszed, ami nincs. És úgy teszed, hogy azzal a tanítványaidnak ártasz. Hogy egy klasszikus szavaival éljek: Nem kicsit, nagyon.

Annak a tanárnak, aki nem tanít, nincs joga tanárnak nevezni magát. És annak, aki nem ismeri a magyar jog alapjait sem, nincs helye a politikusok között.

Igaz, mit szólhatnánk, amikor uniós képviselőjük, egy bizonyos Cseh Katalin botmixeres orvos az Unió beavatkozását követeli a magyar oktatásügybe, holott tudnia kellene, hogy az nemzeti hatáskör, abba semmilyen neomarxista brüsszeli bandának nincs joga beleugatni.

Ügyes fiú vagy te, Dukán! Ügyes és tisztességtelen. Nem végzed el a munkádat, de a fizetést biztosan felmarkolod a semmiért. Teheted pedig ezt azért, mert ha azt tennék veled, amit tenni kellene és kirúgnának, a kis agresszív, építési kordonellenes pártotok vinnyogna és szűkölne, rohanna Brüsszelbe hazudozni, hogy itt egy bátor politikust üldöz az elnyomó orbáni diktatúra. Ugye védve érzed magad, pubi, tetszeleghetsz a hős ellenálló szerepében, miközben nem vagy más, mint egy ócska kis konjunktúralovag, aki azt állítja, hogy az elbocsájtottakért küzd, de csak az ügy hullámait meglovagolva próbál magának pillanatnyi nyilvánosságot teremteni. Másként hogy a fenébe tudnánk, hogy egyáltalán létezik egy Dukán?

Te biztosan ott lihegsz minden kormányellenes megmozduláson és lelkesen üvöltöd, hogy: „Diktatúra! Orbán takarodj!”

Én viszont azon csodálkozom, hogy azoknak a gyerekeknek a szülei, akiket 250 napja nem tanítasz és nem is fogsz tanítani, még nem skandálják az iskola elé vonulva: „Dukán takarodj!”

Szerző: Ifj. Tóth György

Címlapkép: Dukán András Ferenc (bal oldal) / Forrás: Dukán András Ferenc Facebook oldala