A tegnapi napot nem csak a Kötcsei Polgári Piknik fémjelezte, az ellenzék is összeröffent, legalábbis SzázSzó erejéig.

Nagyjából kétszázan gyűltek össze szombaton a Margit-szigeten lévő Fire Clubban, ahol Ujhelyi István és Horgas Péter szervezésében próbálták meg feléleszteni a szárszói találkozók hagyományát, SzázSzó néven.

A kötcsei piknikkel egy időben az ellenzéki értelmiség egy része Budapesten gyűlt össze, hogy SzázSzó néven megpróbálják feléleszteni a Farkasházy Tivadar balatonszárszói kertjében éveken keresztül megrendezett találkozók hagyományát.

Szombat délután a Margit-szigeten megjelent Oltai Kata és Nagy Zsolt, Szentesi Éva, Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter, Mesterházy Attila, Nyakó István, Jordán Tamás, Komáromi Zoltán, Nagy Erzsébet, Somogyi Zoltán, Ligeti Miklós, de felbukkant Bajnai Gordon volt pénzügyminisztere, Oszkó Péter is – derült ki a hvg.hu beszámolójából.

Nagy Zsolt véleménye

Nagy Zsolt színművészhez is megszólalt. Amikor megkapta a mikrofont, azzal kezdte, hogy majdnem elaludt Oszkóék beszélgetésén. Ezt követően azzal folytatta, hogy

két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a sz@rt. Ne szeressetek!”

A lap beszámolója alapján a közönségnek tetszett a színész szókimondása, ugyanis megtapsolták. Nagy Zsolt azt állította, hogy szégyelli magát a folyamatos pofázás miatt, miközben valójában pont azokon az eseményeken nincs ott az ellenzék értelmisége, amik igazán számítanak: az utóbbi időben a tanárok és a diákok mellett.

Kiemelte, hogy az ő szakmájában ha valami nem tetszik, nincs más választás, kussolni kell.

Úgy fogalmazott, „köröm alatti kosznak” érzi magát,

hiszen nem akarja magát Orbán Viktorhoz, a Fideszhez képest meghatározni, majd amikor a moderátori szerepbe kerülő Somogyi Zoltán meg akarta tapsoltatni felhorgadásáért, csak legyintett: „minek, dehogyis”. A tapsot ettől függetlenül megkapta.

Kiemelt kép: Dave Hooker/Wikipédia