Az édesapa saját testével védte kisfiát a pusztító lángok elől. A négyfős család nem a börgöndi repülőnapra indult, szerencsétlen véletlennek köszönhető csak, hogy megálltak megnézni a később melléjük zuhant repülő bemutatóját – a gyerekek látták meg a repülőt, és kérték, hogy nézzék meg a bemutatót.

A múlt hétvégi szerencsétlenségben két tapasztalt pilóta, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád gépe zuhant le a börgöndi reptérnél. Egy karádi, négyfős család autója mellett csapódtak a földbe, a berobbanó üzemanyag hatalmas tűzgömbbé változtatta a mezőt és a rajta parkoló autót.

A tűz egy pillanat alatt nyelte el a kocsit is, amiben az édesanya, Andrea és kislánya tartózkodott. Az édesanya, a kislány és az édesapa is súlyos égési sérüléseket szenvedett. A 8 éves kislány állapota péntekre már javult, stabillá vált, az édesapa csütörtökön tért magához.

A kisfiú és édesapja, Iván kiszállt az autóból, a mezőn állva nézték a T-28 Trojan látványos repülését. A hirtelen felcsapó lángnyelvek elől

Iván saját testével védte kisfia életét, a pici édesapja hősies lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg sértetlenül a tragédiát.

A család nem a légiparádéra érkezett, hanem épp vidékről mentek haza Karádra, amikor a gyerekek észrevették a levegőben a repülőt. Az ő unszolásukra álltak meg a szülők a mező szélén, és ezért történhetett meg, hogy nem a nézőknek fenntartott biztonsági zónában álltak.

Az apával beszéltem, a család részére szervezett gyűjtésbe beleegyezett, de más információt nem adhatok

– mondta el a Borsnak Karád polgármestere, Schádl Szilárd.

Veol

Kiemelt kép: Fehér Gábor/Veol