Létezik egy nem túlzottan szalonképes, de mindenképpen kifejező mondás, mely szerint könnyű más…eszközével a csalánt verni. Ursula és bandája viszont, mint az lampedusai látogatása alkalmával ismét kiderült, pontosan ezt akarja tenni.

Azt is mondhatnánk, hogy a brüsszeliták olyanok, mint a Bourbonok, de míg az utóbbiak nem tanultak és nem felejtettek, van még Leyebb asszony bandája nem tanul, de felejt. Nem tanultak a covid elleni védekezés csődjéből, aminek alkalmával az Európai Bizottság elnöke sms-királynővé avanzsált, ezért érthető módon sikeresnek minősítette a kudarcot. Nem tanultak az illegális migráció katasztrofális következményeiből sem, feltették az átlátszatlan szemellenzőket és üdvözlendőnek harsogják a dolgozni nem, csak jól élni és balkézről bűnözéssel, vagy akár terrorizmussal időt múlatni szándékozók érkezését. Ezeket persze szívesen azok nyakába varrnák, akik nem kérnek belőlük.

– Szolidaritás! Emberbarátság! Humanizmus! – üvöltözik, de maguk ebből semmit sem gyakorolnak, csupán másoktól akarják megkövetelni.

– Közös európai megoldás! – hangoztatják, miközben azt, amit egy magyar szövetségesük szavaival élve el….tak, nem kicsit, nagyon, a csalánt használva akarják elintézni.

Nem tanultak a bukott szankciós idiotizmus romboló eredményeiből sem, mert hátat fordítva a tényeknek azt szajkózzák, hogy sikeres az, ami kudarcos. És nem tanulták meg azt sem, hogy a fegyverszállítás nem a béke záloga.

Amit pedig elfelejtettek az unió korifeusai, az az, hogy őket Európa sikeressé tétele érdekében juttatták döntési pozícióba azok, akiknek adóiból felnyalhatják havonta a nagy zsozsókat.

Ursula nem igazán érti Meloni és a lampedusaiak gondjait

Nekik fontosak az erőszakkal kontinensünket elfoglalni akaró milliók, fontosak az ukrán (végső soron amerikai) érdekek, az agresszív LMBTQ-mozgalom filozófiájának terjesztése, viszont nagy örömmel feledkeznek meg az európai emberek érdekeiről. Boldog örömmel lapátolják a feneketlen ukrán kútba a milliárdokat, abból a pénzből, amit gyakorlatilag saját polgáraiktól nyúlnak le, minden eszközzel azon dolgoznak, hogy megrontsák gyermekeinket, unokáinkat és egyre gyorsuló tempóban tegyék tönkre azt a kontinenst, ahol ők is élnek.

Persze nem ugyanúgy, mint az általuk semmibe vett átlagpolgárok. Ursula és tettestársai bizonyára jól védett házakban, épületekben tengetik luxus mindennapjaikat, távol a háborgó mélységtől. Vajon felébredne-e az sms-királynő ködös álmaiból, ha egy hónapra egy migránstábor szomszédságába kellene költöznie? Bizonyára boldogan fogadná a szép szál fiatal migránsokat, amikor tisztelettel közölnék vele: drága asszonyom, önt most egy kicsit ki fogjuk rabolni és meg is erőszakoljuk, mert meg kell értenie, hogy mentális problémákkal küzdünk, úgyhogy ajánljuk, Ön ne merjen küzdeni.

Sajnos, az idióták közössége nem összpontosul pusztán az unió vezérkarára és parlamenti többségére, van itt nekünk más elmebetegünk is. Mondjuk, a német külügyminiszter, Annalena Baerbock, a német kancellár, Olaf Scholz, a svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson, a holland kormányfő, Xavier Bettel, de néhány szinttel lejjebbre is nézhetünk, mondjuk, az amerikai nagykövetre, David Pressmanra. A felsorolás korántsem teljes, ki-ki szabadon (és hosszan) bővítheti.

Azt mondják, akit szeret az Isten, azt megpróbálja. A tények ismeretében minket a Teremtő nagyon szerethet.

Ifj. Tóth György