A színész nem csak a Terror Házát, de az őt szinkronizáló Csankó Zoltánt is meglátogatta, és csupán nemrég szembesült vele, mit jelentett a sorozat egy posztszocialista országban.

A legendás Dallas egyik főszereplőjét, a Bobby Ewingot alakító Patrick Duffyt is felkérték egy új magyar vígjátékhoz, így jelenleg hazánkban tartózkodik. Szeptemberben Budapest mellett, illetve Vácon elkezdték forgatni Vékes Csaba gombfociőrültekről szóló vígjátékát, a Lepattanót, Scherer Péter főszereplésével.

A filmben Duffy egy kivándorolt magyart játszik, aki a tengerentúlon csinálta meg a karrierjét, ám most úgy dönt, besegít gyerekkora fociklubjának egy 100 millió forintos támogatással.

Csakhogy egy kisebb félreértés miatt a hasonló nevű gombfoci klubnak utalja el a pénzt.

„Alapvetően amikor a telefon csörög, és felkérnek feladatokra, általában New Yorkba vagy Kanadába hívnak forgatni. Amikor a képviselőimhez megérkezett ez a telefon, hogy eljönnék-e Magyarországra, felkaptam a fejem. Érdekelt, de közöltem, hogy szeretném látni előbb a forgatókönyvet”

– mondta korábban a Blikknek Patrick Duffy. A lap kérdésére azt is elmondta, sosem tapasztalta, mennyire szerették a nézők a Dallast Magyarországon,

csak most szembesült vele, mit jelentett a sorozat egy posztszocialista országban.

Amit a Dallas mutatott, a lehetőségeket, az álmokat, hogy kinyitotta az emberek szemét egy országra, sokkal magasabbra értékelte a sorozatot ezekben az országokban, egy teljesen másfajta erőt adott.

„Ám ezzel nem voltam én sem tisztában egészen addig, amíg nem jöttem ide” – fogalmazott.

A Terror Házát is meglátogatta

A világhírű színész és párja, Linda Purl színésznő magyarországi tartózkodása során meglátogatta a Terror Háza Múzeumot is, ami nagy benyomást tett rájuk.

A színészházaspár távozásakor a Terror Háza vendégkönyvébe is írt néhány sort.

„A very important, moving experience… the world should learn” – fogalmaztak, ami annyit tesz magyarul:

„ez egy nagyon fontos, megindító élmény… amiből a világnak tanulnia kellene”.

Ahogy arról is beszámoltunk, a közgyűjtemény meglátogatása után Duffy az őt szinkronizáló Csankó Zoltánnal is találkozott.

 Szóval, te vagy a hangom?”

– fogadta viccelődve a színész Csankó Zoltánt, aki több mint harminc éve szólaltatja meg magyarul amerikai kollégáját – számolt be a Blikk a találkozóról.

A lap elárulta: Duffy kért egy fotót és egy felvételt arról, ahogy Csankó őt szinkronizálja, a magyar szinkronszínész pedig egy kedves meglepetéssel is készült Duffy számára, mégpedig az TVR Hét egy olyan különszámával, amelynek címlapján Patrick Duffy és a Pamelát alakító Victoria Principal, valamint a két magyar hang, Csankó Zoltán és Simorjay Emese szerepeltek.

Kicsoda Patrick Duffy?

A többszörös Golden Globe-díjas színész 1949. március 17-én született a Montana állambeli Townsendben. 1961-ben családjával Seattle-be költözött, ott járt középiskolába, dráma szakra, majd a Washingtoni Egyetem színész szakán diplomázott.

Duffy a Dallas című sorozatban vált világszerte ismertté.

1974-ben házasságot kötött Carlyn Duffyval, melyből két gyermekük született, Padraic Terence és Conor Frederick Duffy. Felesége 2017 elején hosszas betegség után elhunyt, amely annyira megviselte az időst színészt, hogy csak közel fél év múlva jelentette be nyilvánosan, hogy megözvegyült.

„Váratlanul ért a halála. Semmi jel nem utalt rá. Szóval nagy és hirtelen változás volt” – mondta akkor a színész.

Duffy katolikus ír családból származik,

de később áttért a buddhista hitre és házasságát Carlynnal is buddhista szertartás szerint kötötte.

Két évvel felesége halála után Duffy még mindig házas embernek vallotta magát. Egy 2019-es interjúban elmondta, hogy még mindig hallja és látja néhai feleségét. Hozzátette, hogy továbbra is nagyon közel érzi őt magához, és leginkább az érintése hiányzik neki. Nehéz időszak volt ez a számára, de a gyerekei segítettek neki elviselni a gyászt, és családként mindannyian támogatták egymást.

A színész 43 év után találta meg ismét a szerelmet, ami addig elképzelhetetlen volt számára, s felesége halála után teljesen lemondott róla.

Azonban legnagyobb meglepetésére kapott egy második esélyt a boldogságra,

amikor megismerkedett Linda Purl színész- és énekesnővel, akivel most a Terror Háza fotóján is szerepel.

Ismeretségük még a világjárvány és a karantén idején vette kezdetét, 2020 júliusában pedig már hivatalosan is egy párt alkottak. „Nem kerestem a szerelmet, az mégis megtalált engem” – fogalmazott új kapcsolatáról a színész. Elmondása szerint ő és Purl nagyon boldogok együtt, és szinte mindent együtt csinálnak.

„Az életstílusunk szinte minden elképzelhető módon nagyon kompatibilissé tesz bennünket. Például a konyhában, abban, ahogy főzünk, ahogy takarítunk, ahogy egyénekként együttműködünk”

– magyarázta a színész egy akkori interjúban.

Duffy fiai szintén színészek, és még ha nem is olyan híresek, mint az édesapjuk,

mindketten sikeresek a szakmájukban és a magánéletükben is boldogok. Mindketten családot alapítottak, és ma már saját gyerekeik vannak.

Mandiner

Kiemelt kép: Terror Háza Múzeum Facebook-oldala