Tudták? A mindent jobban is tudó brit Daily Express szerint „problémás, hogy egyes tagállamok saját céljaikat helyezik Zelenszkij bajba jutott államának érdekei elé.”

Nahát, ez tényleg visszataszító! Mégis mit képzelnek (képzelünk)? Tessék mindent feláldozni a zongoristáért, mert az ő állama a demokrácia csúcsa, a szabadság otthona, a népek együttélésének kánaánja. Annyira tele vannak demokráciával, hogy már nem fér el náluk, ezért eladogatnak belőle. Hol az ellenzéki pártokat tiltják be, hol egyházakat, hol a végtelenül szabad sajtó jegyében megigérik, hogy levadásszák a nekik nem gazsuláló újságírókat. Utóbbi esetben sajnos némi folt esett a demokrácia patyolatfehér vásznán, ugyanis a körvadászatot hirdető hímnő szóvivőt letaszították a trónjáról. Vélhetőleg nem azért, amit mondott, hanem azért, mert nyilvánosan mondta.

Minta értékű az a mód is, ahogy a területükön élő őshonos kisebbségekkel bánnak, mert az az igazi, hogy ha mindenki egyenlő. Azaz mindenki ukrán, az is, aki magyar, román vagy orosz. Ja nem, utóbbiak nem sorolhatók az ukránok közé, őket majd megpróbálhatják végképp eltörölni.

Mielőtt kárálni, sőt mocskolódni kezdene szeretett liberálbolsevik sajtónk és politikusaink, tisztelettel felvilágosítom őket: aki nem hajlandó dicshimnuszokat zengeni az ukrán vezetésről, az még nem oroszbarát. Csak realista és látja, amit amazok nem akarnak látni.

A Daily Express nagyeszű sündisznócskája (értsd: tollnoka) egyrészt minden gond nélkül nyöszöröghet a szigetéről, mert jó messze van Ukrajnától. Másrészt nem az angolok esnek el a frontokon, tehát mibe van az neki, hogy felháborodjon, amiért néhány, még épeszű kormány nem hajlandó a Brian élete című filmből megismert „Júdeai Nemzeti Front elit öngyilkos alakulatává” válni.

A szolidaritás és az öngyilkosság között apró, bár elég jól körvonalazható a különbség.

A lap lázadásnak titulálja a magyar, lengyel és román döntést, mely szerint szembeszállunk Ursula és sleppje döntésével és nem engedjük be piacainkra az ukrán gabonát. Rendben, legyen lázadás, mert lázadni a zsarnok ellen szoktak és az Európai Bizottság (hátterében a nekik diktáló balliberális Európai Parlamenttel) jó ideje valóban úgy viselkedik, mint egy tőről metszett diktátor. Velünk és a lengyelekkel egészen látványosan. Akkor legyen, igen, lázadjunk! Sőt az is előre megjósolható, hogy ha kormányaik esetleg gyáván, gerinctelenül meghunyászkodnának is, a román és bolgár gazdák szintén lázadni fognak.

Ne feledjük, hogy ezeket az országokat az Unió vezetése aljas módon becsapta. Azt hazudták, hogy az ukrán gabona csak „átutazik” rajtuk, hogy aztán az éhező afrikai országokba jusson. Csakhogy az a búza nem ez a búza, az ukrán gabona nagyrészt amerikai gabona, csak ukrán területen termelték. Olyan módszerekkel és vegyszerekkel, amelyek az Unió területén már régen tiltottak.

Szóval megetettek minket és most meg akarják etetni velünk a yenkik szemetét is.

Köszi, de nem harapunk rá, kapják csak be a búzát azok, akik szabad utat engedtek az unkrán-amerikai szemétnek.

Azt is írja az újság, hogy „Lengyelország, Magyarország és Szlovákia semmibe vette az uniós bizottságot, és a javaslat ellenére tilalmat rendelt el az ukrán gabonára”. Javaslatról szó sincs, sokkal inkább az érintett országok gazdasága elleni merénylet-kísérletről. Az USA talpnyalója, Ursula von der Leyen és bandája nagy ívben tesz a Közép-Kelet európai tagállamok érdekeire, helyette az ukrán (értsd: amerikai) üzleti érdekeket szolgálja ki gátlástalanul.

Azaz nem mi vettük semmibe a bizottság „javaslatát”, hanem a bizottság minket.

„A lépés felháborodást váltott ki a nyugat-európai tagállamok fővárosaiban”, áll a Daily Express írásában, persze úgy általában, mert azt mégsem hazudhatják, hogy a megnevezett fővárosokban tömegtüntetéseken átkozták volna a „lázadó országokat”. Gyanítom, hogy a felháborodás csak az angol újság szerzőjének fejében fogant meg, és persze azokban az Unió érdekeivel ellentétes ügyeket szolgáló, Európát eláruló politikusokéban, akik megdolgoznak a Soros-félék zsoldjáért vagy a CIA dollárocskáiért.

Az igazi felháborodás a mi oldalunk jogos felháborodása.

Szerző: Ifj. Tóth György

Címlapkép: Traktorok az ukrán gabona behozatali tilalmát eltörlő, szeptember 15-én meghozott brüsszeli döntés ellen tartott gazdatüntetésen a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhely közelében 2023. szeptember 17-én / Fotó: Balázs Attila / Forrás: MTI