A színész aggasztó fejleményről számolt be az ATV Húzós podcastjében, ahol elárulta, romlott az állapota. Ötszörös csontáttéte mellett nyirokmirigyrákkal küzd, a színházi munkára pedig jelenleg alkalmatlan, mert nagyon hamar elfárad.

Év elején derült ki, hogy Reviczky Gábor súlyos betegséggel küzd: prosztatarákot diagnosztizáltak nála – írta meg a Blikk.

A színész az e heti Húzós Rónai Egonnal podcast vendége volt, a műsorban pedig elmondta, hogy egyre nehezebben viseli a betegséget és a kezeléseket.

„Színházra most nem vagyok alkalmas. Most legalábbis nem. Forgatok, és ott is elfáradok, de a forgatás tartja bennem a lelket, illetve az, amikor felvétel van, mert akkor semmit nem érzek, de utána elfáradok. Nagyon hamar elfáradok, de hát ez valószínűleg a kemótól van, és remélem, hogy ennek most már vége lesz”

– mondta az adásban Reviczky.

„Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni.

Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van, de én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem. Bedurrant ez a dolog, nem voltak előjelei”

– idézte fel a múltat a színész.

Reviczky Gábor először hangsúlyozta, hogy nem akar kemoterápiát, de aztán a PET CT-n kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondolta.

„Kiderült, hogy a csontban ötszörös áttét van, továbbá van még egy nyakmirigyrákom is. Ez már egy szövődmény, és nem ugyanaz a ráksejt, mint ami a prosztatában volt, hanem tovább fejlődhetett. Emiatt pedig persze, hogy bevállalom a kemót, mert a legszörnyűbb halál a csontrákos halál, amikor üvöltve halnak meg a betegek a fájdalomtól”

– mondta a műsorban Reviczky Gábor.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Címlapkép: MTI/Cseke Csilla