Nincs új a nap alatt, a baloldal vezére ismét hazudott egy vaskosat.

Tavaly szeptember 27-én nyilatkozta a Partizánnak Gyurcsány Ferenc, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát. A sok vihart megélt ingatlan ügyére Gulyás Márton kérdezett rá, mondván, nagy politikai tehertétel ez a ház számukra.

„Nagyon sok támadási felület van a személyedet illetően az orbáni hatalomgyakorlás szempontjából, hogy csak egyet mondjak például, az úgynevezett Apró-villa, amiről őszintén nem értem, hogy a mai napig miért érzitek szükségét annak, hogy ezt megtartsátok és egy ilyen típusú szimbolikus ügyben is tápanyagot adjatok az orbánista propagandagépezetnek. … Annyival söpröd le ezt a kérdést, hogy te hasznos hülyéje vagy az Orbán-rendszernek vagy sem, hogy ezt mindenki döntse el saját magának, vagy van erről erről valamilyen reflexiót, amit szívesen megosztanál a közvéleménnyel? – fogalmazott a műsorvezető.

A videóból kiderül, hogy a DK elnöke nagyon meghökkent, de nem a villa miatt, hanem mert a beszélgetőtársa „lehasznoshülyézte”.

Gulyás azzal védekezett, hogy csupán több ellenzéki véleményt idézett, ám ez nem elégítette ki Gyurcsányt, aki kijelentette, jó, de szerinte „ilyet nem mondunk egymásra, ha nem haragszol”. A partizános kérdező itt letette a fegyvert, annyit mondott, hogy „elfogadom”.

Ezután válaszolt úgy az ellenzéki politikus, hogy egy éven belül el fogják adni az Apró-villát – amely egyébként a feleségének, Dobrev Klárának a tulajdonában van –, de elsősorban nem azért, mert ez támadási felületet jelent, hanem mert hárman maradtak. „A Klára, a Marci meg én, és a Klára ráadásul az idejének a felét azt Brüsszelben tölti. Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?”– közölte.

Novemberben került elő újra az ügy, amikor egy árnyékkormányinfón megkérdezték Dobrev Klárát, hogy áll az eladás.

A villatulajdonos mindössze annyit mondott, hogy „sehogy”, s miután tovább forszírozták a témát, hogy a rezsiköltségek miatt gondolkodnak-e az eladáson, az EP-képviselő kijelentette, „nem ez az izgalmas kérdés.”

A Szemlőhegy utcai villára az utcáról alig lehet rálátni, hatalmas fák takarják el az épületet. Kívülről úgy tűnik, semmi változás nem történt azt elmúlt hónapokban. Ettől persze még elvileg elképzelhető, hogy a Gyurcsány-házaspár eladta és elköltözött, de ennek meglehetősen kicsi a valószínűsége, hiszen

valamilyen módon feltehetően már nyilvánosságra hozták volna, hogy megszabadultak az épülettől.

Egy, a kutyáját, szinte mindennap arra sétáltató idősebb férfi szerint is ott laknak még, azt mondta a Mandinernek, neki feltűnt volna, ha nagyobb mozgolódás lett volna itt az utóbbi időben.

Az persze alapvetően magánügy, hogy hol él egy politikus. De az Apró-villa nem egy hétköznapi ingatlan, másrészt Gyurcsány maga mondta el egy interjúban, hogy mi a tervük vele, így joggal érdekelheti a közvéleményt a sorsa.

Mandiner