A Ruszwurm krémes a magyarok és a külföldi turisták szerint utánozhatatlan. A polgármesterasszony és Szamos Miklós közötti csatát figyelve megállapítást nyerhet, hogy V. Naszályi Márta viszont hipp-hopp helyettesíthető.

Hétfőn délelőtt robbant a hír, hogy védelmi pénzt kérhetett V. Naszályi Márta, az ajánlat ráadásul két cukrászdát is érintett, legalábbis ezt mondta a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa az Indexnek. Szamos Miklós szerint a választások előtt ajánlotta fel V. Naszályi Márta, hogyha Szamos fizet, akkor olyan szerződést kötnek vele, hogy ne lehessen kitúrni a cukrászdát, ráadásul a polgármester azt is hangsúlyozta, hogyha a tranzakció nem történik meg, akkor nem védi meg. A cikk arra is kitért, hogy a cukrásztól a vesztegetési kísérlet során 20-30 millió forintot kért volna. A polgármester a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva tagadta, hogy védelmi pénzt kért volna, szerinte Szamos Miklós azért állt elő ezzel a történettel, mert bajban van. Rágalmazza őt és be fogja perelni.

A Ruszwurm Cukrászda hagyományainak követését csak szakmájának kiválósága tudja garantálni. Ezt biztosítja Szamos Miklós cukrászmester sok évtizedes cégvezetői tapasztalatát is latba vetve.

A Várnegyed gasztronómiai büszkeségének számító miniatűr üzlet ékszere környezetének és a cukrász-szakmának.

A Ruszwurm krémes a magyarok és a külföldi turisták szerint utánozhatatlan. A polgármesterasszony és Szamos Miklós közötti csatát figyelve megállapítást nyerhet, hogy V. Naszályi Márta viszont hipp-hopp helyettesíthető. Azaz neki sem megengedhető, hogy politikai áldozattá tegye a világhírű cukrászdát.

Ugyanakkor Szamos Miklós bizonyított, munkája gyümölcseként a cukrászda értéke többszörös a megállapítható bérleti díjnál. A cukrászmester által fémjelzett süteményekben ott van a szakmai tudás és lélek. Ezzel szemben V. Naszályi Márta pártpolitikai érdekeltsége nem képez ellensúlyt.

A Ruszwurm Cukrászda vezetése és szolgáltatása világszínvonalú, az 1. kerület polgármesterasszonya eddigi munkája ettől messze áll. A Szamos Miklós által jelzett vesztegetési kísérlet botrányos, megítélése az igazságszolgáltatásra tartozik.

A magam részéről fel sem tételezem, hogy a már kiszemelt új bérlő az elmaradt védelmi pénzt kilátásba helyezte.

Van megoldás: az üzletet a jelenlegi bérlőnek tulajdonba adása. Ez történhet semleges szakértői értékbecslés szerint, Szamos Miklós jelenlegi bérlő elővételi jogával. Mindezt indokolja a Ruswurmba fektetett több évtizedes szakmai tudásának elismerése.

Dr. Csizmadia László
a Magyar Szakácsok és Cukrászok Szövetsége aranyérmének birtokosa

Fotó: Ruszwurm Cukrászda Facebook