Pankotai Lili baloldali aktivista a Nyílt sisak című vitaműsorban azt követelte, hogy „zárják ki a keresztény ideológiát is az iskolákból, ha az LMBTQ-ideológiát kitiltják, mivel mindkettő ideológia.” 

Lehet, hogy érdemes lenne a baloldali aktivista lánynak először az érettségit letennie, másfelől a történelemórán jobban odafigyelnie. Ha ezt megtenné, akkor tudná, hogy amit beszél, az butaság. A kereszténység nem ideológia, hanem vallás. Az LMBTQ-ideológia pedig egy politikai törekvés – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója  Pankotai Lili keresztényellenes kirohanása kapcsán.

Pankotai emellett sérelmezte azt is, hogy nagy támogatást kapnak a keresztény iskolák, ezért sok szülő oda viszi a gyerekeit, majd később azt is hozzátette, hogy az állami és az egyházi iskolák között ég és föld a különbség.

Itt is hiányos a baloldali aktivista ismerete

– jegyezte meg Hollik István. Kiemelte: az egyházi és az állami iskolákat legutóbb Gyurcsány Ferenc különböztette meg. – Kevesebb pénzt kaptak, mint az államiak. Ezt nem én mondom, hanem az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy törvénytelenül jártak el.

A magyar kormány minden iskolának ugyanannyi támogatást biztosít. Ha Pankotai Lilli azt érezte, hogy az egyházi iskola jobb, az lehet azért van, mert személyes tapasztalatairól beszélt, tehát hogy az egyházi iskola, ahová járt, az jó volt

– magyarázta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Címlapkép: Résztvevők vonulnak a fővárosi önkormányzat és baloldali civil szervezetek, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Szabadság! Érted. címmel tartott budapesti ünnepi demonstrációján 2023. október 23-án. Előtérben Pankotai Lili diák, slammer.
MTI/Máthé Zoltán