A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szervezésében szeretettel hívjuk Önöket a Pandora szelencéje című Civil Akadémiánkra.

Dátum: 2023. november 21. kedd 17:30

Helyszín: Szegedi Dóm Látogatóközpont, Szeged, Dóm tér 16.

Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendég: Deák Dániel, politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője

Moderátor: Heizler Norbert, CÖF országos koordinátor

Pandora szelencéje

Az őrületbe kergette magát a „művelt” nyugat. Az a nyugat, amit korábban úgy emlegettünk, hogy a szerencsésebb fejlődésű országok! Mára megszűntek az erkölcsi kapaszkodói, fájdalmas látnunk, mennyire nem tudnak különbséget tenni a jó és a rossz között.

Fogalmakat tüntettek el, nincs család, nincs haza, nincs béke, nincs férfi és nincs nő.

Pedig ezek nélkül az emberek magukra maradnak a félelmeikkel, a gondjaikkal, amitől traumatikussá és agresszívvé váltak. Érthetetlen, miért nem látják a lopakodó veszélyt, hogy lépésről-lépésre eszkalálódik hazájukban a párhuzamos kultúrából fakadó háború!

Pedig az erkölcsösség, a tisztaság képessége velünk együtt születik meg. A közmondás is úgy tartja, jobb félútról visszatérni, mint rossz úton haladni. Van-e visszatalálás a műveltség adta normalitásba? Ha a meg nem határozott „nyugati értékekre” nemmel szavazol, már tettél egy lépést a visszafelé vezető útra!

CA_DeakD_Szeged_231121