„Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig fair” – írta bejegyzésében Dezse Balázs, a lap munkatársa.

„A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«”

– olvasható Dezse Balázs, a lap munkatársának bejegyzésében.

Mint ismert, teljes tiltás olyan esetekben szokott történni, ha egy oldal súlyosan megsérti a Facebook közösségi alapelveit, arról azonban egyelőre nincs semmilyen információ, hogy az említett lapnál ez konkrétan miért történt meg.

„A lap nem csak azért szívem csücske, mert publicistájuk lehetek, simán eredeti és friss. Tudjátok, mit mondanék. Sokat ez most nem jelent, de minden kolléga mellett maximálisan kiállok!”

– kommentálta a hírt Trombitás Kristóf.

A szerkesztőség közleménye szerint veszélyes személyek és szervezetekre vonatkozó szabályozás megsértését és kéretlen tartalmak közzétételét róják fel a PestiSrácok.hu-nak. A portálon azt írják:

Mindez számunkra teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítünk terrorista, vagy bűnözői csoportokat,

az említett Hunnia-ügy fejleményeiről például a teljes magyar média beszámolt. Egy hír- és véleményportál Facebook-oldala esetében a »kéretlen tartalom közzététele« pedig teljességgel érthetetlen.”

A cikkben reményüket fejezik ki, hogy hétfőn a Facebook cenzorai felülbírálják a döntést és helyreállítják az oldal elérhetőségét.

Természetesen panasszal éltünk az oldalunk visszavonása ellen, így az a panasz elbírálásáig felfüggesztett státuszt kapott”

– írják a portálon.