A koalíciókötési játszadozásokra van ideje a főpolgármesternek, a fontos fővárosi közlekedési csomópont rendezésére azonban már nem marad ereje.

Egyszer majd akadálymentes lesz a Határ úti aluljáró, igaz, még várni kell rá. Úgy látszik, a mindkét irányú mozgólépcső kialakítása és a további felújítási munkálatok meghaladják a főváros kapacitását, így mint minden más beruházás, ez is csúszik Karácsony Gergely irányítása alatt. Kérdéses, hogy az aluljáró elkészülésének harmadik határidejét tudja-e majd tartani az elfoglalt főpolgármester, ugyanis az aluljáró idén már biztos nem készül el, átadása egyelőre nyolc hónapot csúszik: a legutolsó tervek szerint 2024 áprilisában zárul a projekt, addig pedig maradnak az áldatlan állapotok.

Határ-úti-aluljáró-hirdetőtábla

A főpolgármester vélhetően azt gondolta, majd úgyis észreveszik a járókelők maguktól, minek is a tájékoztatás, hiszen annyit változott a projekt befejezésének időpontja… Olvasói fotó
Forrás: Metropol.hu/olvasói fotó

Bár a hirdetőtábla szerint 2023. második felében átadják a megújult aluljárót, ez még mindig nem történt meg.

Karácsony Gergely főpolgármester nem érezte fontosnak azt sem, hogy a járókelők tömegétől elnézést kérjen. Vagy hogy lecseréltesse a tájékoztató hirdetményt, amelyből – mert másból nem tudnak – értesülnének a budapestiek, mégis mikor lesz kész a régóta munkaterületként is működő helyszín.

Dódity Gabriella fideszes fővárosi képviselő szerint a projekteket képtelen a főváros időben befejezni:

„Nem elég, hogy saját projektje szinte nincs is Karácsonynak, minden nagyobb fejlesztést Tarlóstól örökölt, de még amibe nagy nehezen belekezdenek, azt is képtelenek a saját maguk által kitűzött határidőre befejezni. Bízom benne, a sokadszorra módosított jövő áprilisi határidőt már nem fogják tovább tologatni.”

A Határ úti aluljáró befejezésének időpontjai eddig így módosultak:

• A még 2019-ben indított beruházás eredeti, szerződés szerinti kivitelezési határideje 2023. augusztus vége lett volna, de nem lett kész.

• Emiatt módosította Karácsony a határidőt 2023. október 31-re, de addig sem lett kész.

• Újra módosított a főpolgármester, itt már fél évre, 2024. április 30-ra. Kíváncsian várjuk, addig is marad a szlalomozás.

Gyakorlatilag minden nagyberuházást, amit elődjétől, Tarlós Istvántól megörökölt – saját nagy fejlesztése ugyanis nincs –, jelentős határidőcsúszásokkal és csökkentett műszaki tartalommal valósított meg Karácsony Gergely.

Ráadásul a csúszások miatt a projektek döntő többsége többe került végül, mint az az eredeti tervekben szerepelt. Ilyen volt a többi között az M3-as metrófelújítása, a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújítása is…

Metropol.hu

Borítókép: A Határ úti aluljárót naponta használó polgárok nem ilyen önfeledtek…
Forrás: Facebook/Karácsony Gergely