Reményt jelentő puccs közeleg az európai politikában.

A vérontást ünneplő migránsok és Ukrajna feltétel nélküli támogatása lehet az utolsó csepp a pohárban: hatalmas változások következhetnek az európai politikában, Orbán Viktor pedig az új jobboldal zászlóvivője lehet egy amerikai stratéga szerint.

Geert Wilders meglepő győzelme a hollandiai választásokon a puccs előjele az európai politikában – írja David P. Goldman a Hlavné správy szemléje alapján.

Az amerikai stratéga úgy véli, ez már régóta készülődött, ám két jelentős esemény váltotta ki:

az egyik a muszlim migránsok tömeges ünneplése a Hamász vérontását követően, a másik, hogy az európai lakosság egyre kevésbé támogatja Ukrajna felfegyverzését és pénzügyi segítségét.

Goldman azt állítja, hogy az európai jobboldali pártok, amelyeket sokáig szélsőséges szemétként figuráztak ki, mára a nyugati hagyományos bölcsesség utolsó bástyájává váltak. Szerinte az új európai jobboldal zászlóvivője Orbán Viktor lesz.

Mandiner.hu

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd