Az embercsempészek által hátrahagyott autók értékesítéséből tisztítják meg a Homokhátságot az illegális migráció által hátrahagyott hulladéktól – mutatta be hétfőn megosztott Facebook-videójában Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.

Eldobált táskák, hálózsákok, kiberhelt autók – ez a látvány fogadta az őszi Kéktúrán Áshotthalom térségében Nagy Jánost, aki viszolyogtató képsorokat is megosztott a határmente állapotáról. Mint kifejtette, különösen az embercsempészek által hátrahagyott kiégett, használhatatlan autóroncsok csúfították el az erdőt.

Ez környezetvédelmi szempontból is aggályos, de jól mutatja, milyen nyomás alatt áll a déli határ.

Az államtitkár ugyanakkor kiemelte a videóban, hogy Mihályfi Béla, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére

kormányrendelet született az áldatlan állapotok megszüntetésére, az elmúlt héten pedig megkezdődött a Homokhátság megtisztítása 52 jármű elszállításával.

Bízom abban, hogy így az erdeinkben éktelenkedő roncsok el fognak tűnni – fogalmazott, hozzátéve, a nemzeti konzultációban való részvétel megerősíti a kormányt az illegális migráció elleni küzdelemben, ezért is fontos az azon való részvétel.

Facebook
Pesti Srácok

Borítókép: Elhagyott járművek csúfítják a tájat
Forrás: Facebook/Nagy János