Kovács Zoltán kénytelen volt ismét helyre tenni az amerikai nagykövetet.

Ha antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról van szó, akkor David Pressman nagykövet inkább a saját hazájában nézzen szét – javasolta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövete újfent bírálta a magyar kormányt a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében. David Pressman szerint az Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátoknak antiszemita vonzata van.

A diplomata állítja, az antiszemitizmust ma Magyarországon a magyar kormány bátorítja, ellentétben a zéró tolerancia elvével.

„Présember” Úr a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat – mutatott rá a magyar politikus a Bayer show-ban.

Kovács Zoltán, utalva az Hamász október 7-i Izrael elleni támadására, elmondta: az Egyesült Államokban a legnevesebb campusokon nem antiszemita bekiabálások történnek, hanem zsidókat vernek meg, egy ember bele is halt a sérüléseibe, és

„ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal”.

Az államtitkár kiemelte, a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre, mire számíthatnak, és ez nem csak, hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató.

HírTV

Borítókép: Kovács Zoltán
Forrás: Facebook/Kovács Zoltán