A Condé Nast Traveller nemzetközi utazási magazin minden évben összeállítja toplistáját kedvenc szálláshelyeikből. A 2024-es aranylistájukon pedig egy magyar luxusszálloda, nevezetesen a Four Seasons Hotel Gresham Palace is szerepel.

A magazin története során harmincadik alkalommal készítette el a világ legjobb hoteleinek toplistáját. A rangsorba ezúttal is hetvenöt hely került, a listát átnézve pedig egyetlen pillanat alatt körbe járhatjuk a világot. Szerepel rajta ugyanis ír, indonéz, brazil és magyar szálloda is – írja a lelepo.hu.

A főváros ikonikus luxusszállodája, a Four Seasons Hotel Gresham Palace második alkalommal került be az összeállításba, 2020-ban már egyszer a legjobbak közé választották.

A szállodát a Condé Nast Traveller hosszan méltatta, egyenesen szecessziós csodának és Budapest legnagyszerűbb szállodájának titulálták.

Four Seasons Hotel Gresham Palace kilátás

Fotó: Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Facebook

A Four Seasons-ről

A Gresham-palota a magyar szecessziós építészet kiemelkedő épülete. A palota Quittner Zsigmond és a Vágó fivérek tervei alapján épült 1907-ben, a londoni The Gresham biztosítótársaság budapesti székházaként. 1987 óta az UNESCO világörökség része.

2004-ben teljes felújítás után mint 179 szobás luxusszálloda nyílt meg Four Seasons Gresham Palace Hotel néven.

Címlapkép: Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Facebook

Százéves ékszerdoboz a Lánchíd lábánál – a Gresham-palota története