A magával ragadó színész elmesélte, hogyan találta meg Istenbe vetett hitét.

Dennis Quaidet olyan filmbéli alakításai miatt ismerhetjük, mint A Minden héten háború vagy az Apád-anyád idejöjjön! A színész a kilencvenes évek elején még drogproblémákkal küzdött és emiatt első két házassága is zátonyra futott.

Ám Dennis ma hitvalló keresztény ember.

Mielőtt Hollywood egyik nagyágyújává vált volna, csak egy texasi kisfiú volt, aki mert nagyot álmodni. 1954 április 9-én született egy ingatlanügynök és egy villanyszerelő gyermekeként. Baptista neveltetésben nőtt fel, amit mindig is szeretett.

„Baptista hitben nevelkedtem, mindig jártam vasárnapi iskolába, majd 9 évesen döntöttük el a testvéremmel, Randyvel, hogy ugyanazon nap keresztelkedünk meg.”

– meséli.

A középiskola befejezte után Dennis a Houston-i Egyetem hallgatója lett, de hamarosan rá kellett jönnie, hogy az egyetemi élet nem igazán neki való. Még a diplomaszerzés előtt abbahagyta az egyetemet és Hollywoodba költözött, hogy beindítsa színészi karrierjét. Jól tudta, hogy ebben a szakmában számos buktató vár rá, de úgy gondolta, ad neki egy esélyt.

Sajnos őt is utolérte a hollywoodi világ sötét árnyoldala, anorexiával és drogproblémákkal szembesült. Istenbe vetett hite is fakulni látszott ebben az időszakban. Idővel szerencsére felismerte, hogy rossz úton jár, és elhatározta, hogy rendbe hozza dolgait, sikerült visszahíznia az anorexia miatt leadott kilókat és a drogoknak is végérvényesen nemet mondott.

„A világot járva mindig is egy kérdés járt a fejemben „Kicsoda Isten?” Igazi nyomozóvá váltam… Elolvastam elejétől a végéig a Bibliát. Számomra a válasz Jézus. (…) A megváltás az, ami igazán inspirálóan hat.”

– mondta.

Ebben az időszakban írta az „On My Way to Heaven” című alkotását az édesanyjának, aki még a legnehezebb időszakokban is a fia mellett állt. Sajnos befejeznie mindaddig nem sikerült, míg fel nem kérték az I Can Only Imagine filmbéli szerepére.

„A karakterem, Arthur késztetett igazán arra, hogy befejezzem. Az ő feloldozása Jézus páratlan tettével sikerülhetett.”

– tette hozzá. Tehát Dennis Quaid hite újra megerősödött és még épp időben sikerült befejeznie a dalt édesanyja 91-ik születésnapjára.

„Nem számít, hogy a sors mennyire tépázza meg a hited, ha az elég erős, örökre élvezheted Isten jóságát!”

– vallja a színész.

filmezzunk.hu

Kiemelt kép:

Készítő: DERREK KUPISH / Szerzői jog: DKUPISH