A miniszterelnök szerint a genderpropaganda nem egy jópofa marháskodás, a pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen.

Orbán Viktor a gyermekvédelemről alkotott véleményéről szóló videót osztott meg a Fidesz közösségi oldalán.

A videóban Orbán Viktor elmondja, hogy miért fogják megvédeni bármi áron a gyermekvédelmi törvényt Brüsszel támadásaitól.

„A pedofíliára nincs bocsánat. A gyerek szent és sérthetetlen. A felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék” – mondta. Azt is hangoztatta, hogy „nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant”.

Ez itt Magyarország!

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, „a genderpropaganda nem egy jópofa marháskodás, nem egy szivárványos dumcsi, hanem a gyermekeinkre leselkedő legnagyobb veszély!”

Hozzátette: az efféle dolgoknak semmi keresnivalójuk nincs Magyarországon és különösen nincs az iskolákban.

Kiemelte, ebben az ügyben még a legelszántabb kormány sem tud egyedül sikerrel járni. Itt mindenkire, szülőkre, nagyszülőkre, pedagógusokra és nevelőkre is szükség lesz.

A nagyobbik kormánypárt a videó végén arra kért mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt, amelyben szerepel a gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdés is.

Kiemelt kép: Nemzetközi sajtótájékoztató 2023 decemberében / Orbán Viktor Facebook-oldala