Erős színekkel skiccelte fel Tompos Márton, hogyan nézne ki Magyarország, ha a baloldal véletlenül hatalomra jutna, feledve, hogy a „Lenin-fiúk sorsa végül mindig ugyanaz”.

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője közösségi oldalán reagált a lengyelországi történésekre „Figyeljetek Varsóra! Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!” – írta annak kapcsán, hogy letartóztatták le a PiS-kormány korábbi belügyminiszterét és annak helyettesét, akik jelenleg éhségsztrájkkal próbál tiltakozni a Donald Tusk vezette kormány politikai bosszúja ellen.

Mint ismeretes, Mariusz Kaminski volt belügyminiszter és egykori helyettese, Maciej Wasik kedden este került letartóztatásba az elnöki palotában.

Kaminski még letartóztatása előtt Adam Bodnar igazságügyi miniszternek címzett nyilatkozatot fogalmazott meg, amelyben a „politikai bosszú aktusának” nevezte azt, hogy az általa folytatott korrupcióellenes harc miatt elítélték, és jogellenesen megfosztották képviselői mandátumától.

Ezért politikai fogolyként bebörtönzésem első napjától éhségsztrájkot kezdek – írta. Követelte, hogy bocsássák szabadon a korrupció ellen hivatal (CBA) többi elítélt munkatársát is, akiket Andrzej Duda államfő már 2015-ben kegyelemben részesített.

Korábban a Tusk-kabinet „erőemberekkel” vette át az irányítást a lengyel közmédia felett.

Ezek a történések „ihlették” meg Tompos Mártont, aki hasonló verőembereket vizionál ugyan Budapest utcáin, de azt azonban azt már nem tudta elviselni, hogy bejegyzése több jobboldali véleményvezérnél is kiverte a biztosítékot.

Kiderül ez abból is, hogy Deák Dániel, Bohár Dániel, Szarvas Szilveszter és Trombitás Kristóf kommentjei kapcsán újabb posztra ragadtatta magát: „Szerinted mennyire egészséges az a rendszer, amelyik egy kétmondatos, kormányváltásról szóló posztra egyszerre 5 Barnanyelv-díjas propagandistát küld?”

Kész szerencse, hogy – ahogyan arra Trombitás Kristóf is rámutatott – a Lenin-fiúk sorsa végül mindig ugyanaz.

Borítókép: Tompos Márton a Tusk-féle „demokráciát” tartja mérvadónak
Forrás: Facebook/Cseh Katalin